Soylu: Sel felaketlerinde kaybolan 3 kişi hâlâ aranıyor

Sel ve heyelan baskınlarının ardından Artvin'in Arhavi ilçesine giden İçişleri Bakanı Soylu, '3 kaybolan vatandaşımız vardı, arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel ve heyelan baskınlarının gerçekleştiği Arvin'in Arhavi ilçesinde yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarına konuştu.

Soylu, "Devlet, kurumlarımız, belediyelerimiz tedbirleri alacak vatandaşlarımız da tedbirli ve temkinli olacak. Dünyanın birçok yerinde bu oluyor. Almanya'dan, Çin'e, Belçika'ya kadar. Bu yağan yağmur Batum'a gitti orada da baskın oldu. Devletimiz güçlü, bunların üstesinden gelebilecek kabiliyete sahip. Ekiplerimiz, araçlarımız çok kuvvetli" diye konuştu.

'Kayıp 3 kişi hâlâ aranıyor'

Soylu, "Tüm kurumlarımızla birlikte 1500 personel burada çalışıyor. Hangi evleri su basmışsa, araçlarımızla birlikte o suları çekiyoruz. Bu ana kadar yaptığımız çalışmalar çerçevesinde arama kurtarma çalışmaları Murgul ve Güneysu'da devam ediyor. 3 kaybolan vatandaşımız vardı, arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

300'den fazla iş yerinin çalışamaz hale geldiğini söyleyen Soylu, "40 yıllık birikimler yok oldu. Bunlar az birikimler değil. Su basınca sadece binaları su almıyor, milli servet de maalesef kayboluyor. Bizim görevimiz onları da ayağa kaldırabilmek. Sigortaları olanlar vardı, sigorta şirketleri de bu konuda oldukça duyarlı davranıyorlar, onlara da tekrar teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.