Sovyet Mimar Florian İlyiç Yuriev yaşamını yitirdi

Çağdaş Kiev tarihinde önemli bir yere sahip olan Sovyet modernist mimar, tasarımcı ve müzisyen Florian İlyiç Yuriev yaşamını yitirdi.

Dış Haberler

Kiev'in Lybidska Caddesi'ndeki ünlü 'Uçan Daire' binasını tasarlayan Sovyet Mimar Florian İlyiç Yuriev hayatını kaybetti.

Yuriev'in 4 gün önce 11 Eylül günü öldüğü açıklandı.

Ukrayna Bilimsel ve Teknik Uzmanlık ve Enformasyon Enstitüsü Tarilka'nın da bir parçası olduğu Bilimsel ve Teknik Uzmanlık ve Bilgi Enstitüsü binasına ek olarak Florian Yuriev, Hresçatik metro istasyonunun zemin lobisinin ve Kiev şehrinin armasının ortak tasarımcılarından biriydi.

1969'da kabul edilen Kiev Kent Logosu

Yuriev hayatı boyunca mimarlığın yanı sıra resim, sanat tarihi, müzik, öğretmenlik ile uğraştı, müzik aletleri yaptı.

Birçok ödül ve unvan sahibi Florian İlyiç'in en ünlü eseri "Uçan Daire" geçtiğimiz yıl mimari bir anıt olarak tanınmıştı. Florian İlyiç binası için hazırladığı restorasyon projesinin hayata geçtiğini göremedi.

"Uçan Daire" olarak anılan Ukrayna Bilimsel ve Teknik Uzmanlık ve Enformasyon Enstitüsü

Ukrayna kültür onur işçisi olan Yuriev, 1929 yılında Sibirya'da doğdu. Florian, İrkutsk Sanat Okulu, Kiev Sanat Enstitüsü'ne, oradan da Moskova Basım Enstitüsü'nde sanat tarihi üzerine yüksek lisans eğitimine başladı. Lviv Basım Enstitüsü'nde doktora çalışması yaptı.

SSCB Halk Sanatçıları Andriy Yakovleviç Ştogarenko ve Yudif Grigorivna Rojavska gibi önde gelen Ukraynalı bestecilerinin sınıflarında kompozisyon eğitimi aldı.