Sosyal medyadan tacize ilişkin mahkemeden tepki çeken karar

Dansçı Eda Yön'e sosyal medya üzerinden atılan taciz içerikli bir mesaj sonrası mahkeme 'hesabını gizleseydin' diyerek takipsizlik kararı verdi.

Haber Merkezi

İzmir'de yaşayan ve 'sosyal medya fenomeni' olduğu belirtilen dansçı Eda Yön'e, 10 Haziran tarihinde O.C adlı kişi tarafından taciz içerikli bir mesaj ve fotoğraf atıldı.

Bu mesajın ardından Yön, avukatı Alperen Çetinkaya aracılığıyla savcılığa gidip, şikayette bulundu.

DHA'nın haberine göre, 28 Haziran 2021 tarihinde savcılık, "Şikayetçinin, Instagram hesabını gizliye alması durumunda bu kişilerden bu tarz mesajların gelmeyeceği gözetilerek" kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi.

İzmir Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan itirazın da aynı gerekçeyle reddedilmesi üzerine Avukat Çetinkaya, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi.

Kararı değerlendiren Yön'ün avukatı Alperen Çetinkaya, durumun kaygı ve üzüntü verici olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Müvekkilim bir sosyal medya fenomenidir. Sadece bu nedenle dahi hesabını veya mesaj isteklerini gizlemesi mümkün değildir. Kaldı ki sırf tacizcinin birisi kendisini taciz etmesin diye kişisel özgürlük alanının kısıtlanması tavsiyesi ile savcılık makamının hem de Sulh Ceza Hakimliği'nin aynı görüşü paylaşarak soruşturmayı kapatması kaygı ve üzüntü verici bir durumdur" dedi.