Sayfa yolu
Solcu Liseliler Nâzım’ın 122. yaşını kutladı: 'Yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor!'
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 20.01.2024 , 21:33 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Komünist şair Nâzım Hikmet, 15 Ocak 1902’de dünyaya geldi. Doğumunun üzerinden 122 yıl geçen şair, her yıl olduğu gibi bu doğum gününde de komünistler tarafından anıldı.
Solcu Liseliler, Nâzım Hikmet’in doğum günü için üç ilde etkinlikler düzenledi. İstanbul, Ankara ve Eskişehir’de düzenlenen etkinliklere yüzlerce liseli ve yurttaş katıldı.
İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Erkan Avcı Lisesi’nin Sesi Müzik Grubu, Zaptetband ve Grup Uşanka müzikleriyle bulundu. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, Levent Üzümcü ve TKP Kadıköy Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu da yer aldı.
Ankara’daki etkinlik TKP Çankaya Gençlik Merkezi’nde düzenlendi. TKP Parti Meclisi Üyesi Aydemir Güler’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Çankaya Gençlik Merkezi Tiyatro Kolektifi de bulundu.
Eskişehir’de düzenlenen etkinlik ise Özdilek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Grup Spontane ve Solcu Liseliler Nâzım Korosu’nun sahne aldığı etkinliğe yüzlerce kişi katılım gösterdi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.


