Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Sibel Tekin hakkında tahliye kararı

Belgesel yönetmeni ve gazeteci Sibel Tekin hakkında tahliye kararı verildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 30.01.2023 , 18:05 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

"Silahlı terör örgütüne üye olduğu" iddiasıyla tutuklanan belgesel yönetmeni ve gazeteci Sibel Tekin hakkında tahliye kararı verildi. 

Sibel Tekin, kalıcı yaz saati uygulamasının öğrencilere ve çalışanlara olumsuz etkilerini anlatmak için çektiği belgesel gerekçe gösterilerek ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan tutuklanmıştı. 

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tekin’in avukatı Mehtap Sakinci sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Sibel için tahliye kararı aldık. Bugün kavuşuyoruz. Haklı mücadelemize destek sunan herkese binlerce teşekkürler” ifadelerini kullandı. 

Tekin, hakkında açılan dava kapsamında ilk kez 23 Şubat tarihinde hakim karşısına çıkacak.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.