Şeriat karşıtı olduğu için hedef gösterilmişti: Diamond Tema hakkında yakalama kararı

Şeriatın tartışıldığı "Yer6" isimli YouTube kanalındaki ifadeleri nedeniyle 'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararı Bakan Tunç duyurdu.

Haber Merkezi

Din ve felsefe konulu videolarıyla popüler olan YouTuber ve araştırmacı Diamond Tema, "Yer6" isimli Youtube kanalında Asrın Tok ile şeriatı tartıştı. Asrın Tok şeriatı savundu, Diamond Tema şeriat karşıtıydı. Tema'ya önce tutuklama tehditleri, sonra ölüm tehditleri geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yurtdışına çıktığını açıklayan Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını söyledi. Tema programda şeriat savunan Tok'a karşı gelmiş, "Şeriatın haricindeki hiçbir sistemde 6 yaşındaki bir kızla evlenemezsin" ifadelerini kullanmıştı. Bu sözler üzerinden hedef gösterilmişti.

Tunç, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” gerekçesiyle açılan soruşturmanın "titizlikle" yürütüldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu. 

Yurtdışına çıktı: 'O zevki tattırmayacağım'

Tema, Pazartesi günü yayınladığı “Doğruyu Söyleyen, Dokuz Köyden Mahkemeye Verilir” başlıklı videoda, kendisini hedef alanlara “mağlup olmayacağını” belirtti.

Tema, dört ila beş ay içerisinde Türkiye’ye gelebileceğini söyledi:

"Bir daha Türkiye'ye geldiğimde istiyorlarsa tutuklarlar, nezarete atarlar, mahkemeye çıkarız, ifade veririz. Hiç problem değil. Ama ben bunu bu hafta yaşamak istemedim. Bu olay gündemdeyken, herkes benim ölmemi, hepse atılmamı istiyorken, internette ters kelepçeyle fotoğraflarımın paylaşılmasını istemiyorum. Bunları mutlu etmek istemiyorum. ‘Ya gördünüz müydü, dinsiz bak ne hale geldi’ demelerini istemiyorum. O zevki tattırmayacağım. O zaman ne olursa olsun. Olay soğumuş olur, kimsenin de umrunda olmaz. Ama ben bu adamlara yenilmiş olmayacağım abicim, bu konuda. Adalet yok ya, hukuk yok ya, maalesef laiklik yok ya… Hepsi kağıt üstünde ya sadece. Ben bunların düzenine, sistemine mağlup olmayacağım abicim.”

Videoda Tema ayrıca, muhalefet partilerini eleştirdi:

"Muhalefet partilerinden ses çıkmıyor. Bu ülkeye şeriatın gelmesi gerektiğini söyleyen bir adama karşı Laikliği ve Cumhuriyeti savunuyorum. Ben bu ülkeyi savunuyorum.vBugün beni harcarlar, sustururlar; yarın sıra size gelir."

Hedef gösterildi

Tema, geçtiğimiz günlerde “Yer6 Film” isimli YouTube kanalına konuk olmuş ve sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile “şeriat” konulu bir tartışma programına katılmıştı.

Programın ardından kendisine gelen ölüm tehditlerini X hesabında paylaşmış, “#DiamondTemaYalnızDeğildir” etiketi Türkiye özelindeki trend başlıklar listesine girmişti.

Tema ayrıca, “Anayasaya aykırı bir şekilde şeriat propagandası yapan adamın sülalesi rahat, bana ise laikliği ve cumhuriyeti savunduğum için dört koldan, araya bin tane adam sokup bayram günü operasyon çekiyorlar” ifadelerini de kullanmıştı.

Yer6’da yayınlanan programın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, X hesabında Pazar akşamı yaptığı açıklamada, “Peygamber Efendimize hakaret eden Diamond Tema isimli şahıs hakkında TCK 216 / 2. ve 3. fıkralarda düzenlenen halkın bir kesimini aşağılama ve dini değerleri aşağılama suçlarından soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullanmış ve program için erişim engeli talep edildiğini de belirtmişti.

Yakalama kararı çıkarıldı

Bu gelişmelerin ardından, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Salı günü öğle saatlerinde resmi X hesabında yaptığı bir açıklamada, Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını açıkladı.

“Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan Tema ile alakalı yakalama kararı çıkarıldığını açıklayan Tunç, soruşturmanın "titizlikle sürdürüldüğünü" de sözlerine ekledi.

Tema'dan açıklama: 'İyiyim'

Diamond Tema sosyal medya hesabından "İyiyim arkadaşlar sorun yok. Suç işlemedik, kaynaklarıyla konuştuk. Ne hukûken ne de ahlâken ortada bir sorun yok. Ifademizi verir duruşmaya çıkarız olur biter" açıklamasını yapmıştı.