Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Serdar Öktem cinayetinin soru işaretleri: İfadeler ortaya çıktı, kim neye işaret ediyor?

Şüphelilerden Sidar Ö. hedefin Serdar Öktem olduğunu sonradan öğrendiğini öne sürdü. Şüpheliler etkin pişmanlıktan faydalanmak istedi. Soykan, çete yöneticileri ile temasa geçen Öktem'in sulh sağlandığını ve ölüm tehdidinin sona erdiğini düşündüğünü yazarken Şardan "körfezden esen rüzgar"a işaret etti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 10.10.2025 , 15:21 Güncelleme Tarihi: 17.10.2025 , 23:37

Sinan Ateş suikastından tutuksuz yargılanan ülkücü avukat Serdar Öktem’in öldürülmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

6 Ekim’de aracında seyir halindeyken kalaşnikoflarla vurularak öldürülen Öktem’in suç çetelerinin hesaplaşması sonucu öldürüldüğü vurgusu ilk andan bu ana yapılmaya devam ediliyor.

Öktem, Ateş cinayetindeki kilit isimlerden biriydi.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan 13 kişi bugün adliyeye sevk edildi. İfadeleri ortaya çıktı. Sanıklardan bazıları etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyerek her şeyi anlatacaklarını ifade ettiler.

Şardan: Yanıt, ‘Körfez’den bu coğrafyaya doğru esen tuhaf rüzgârlara bakmak’ olur

T24 yazarı Tolga Şardan konuya ilişkin yazısında birçok noktaya işaret ediyor. Cinayetin ilk elden "çete hesaplaşması" olarak değerlendirilmesine ilişkin şaibelere dikkat çeken Şardan, Öktem’in yaralı halde henüz hastanedeyken İstanbul Emniyeti OSM şubesinin yazısının paylaşılmasına dikkat çekti. Bunu “kuşku uyandırıcı” olarak niteledi, “Daha olayın ardındaki asıl gerekçenin ortaya çıkarılmasına gerek kalmadan Daltonlar devreye girmiş ve işaretler ‘birilerince’ başka yöne çevrilivermişti!” dedi. 

Öktem’in öldürülmesinin basit ve sıradan bir mafya hesaplaşması olmadığını söyleyen Şardan, “yeraltı dünyasındaki gelişmeleri yakından takip edenler, iki grup arasında hesaplaşmalar sırasında hedefe alınacak isimler arasında Öktem’den önce gelen isimlerin var olduğunu bilirler” vurgusu yaptı.

MHP’nin cenazede bile olmayışını hatırlatan Şardan “MHP’yi kızdıracak ne yapmış acaba? sorusuna yanıt, ‘Körfez’den bu coğrafyaya doğru esen tuhaf rüzgârlara bakmak’ olur!” dedi.

Soykan: Çete yöneticileri ile temasa geçen Öktem, sulh sağlandığını ve ölüm tehdidinin sona erdiğini sanmış

BirGün yazarı Timur Soykan ise “Avukat Serdar Öktem’i öldürmekle görevlendirilen ilk tetikçi Mayıs’ta, ikincisi ise Eylül’de yakalanmış. Çete yöneticileri ile temasa geçen Öktem, sulh sağlandığını ve ölüm tehdidinin sona erdiğini sanmış” dedi.

Sinan Ateş suikastında Ankara ekibiyle Doğukan Çep ve Eray Özyağcılar’ı bir araya getiren isim olan Öktem’le ilgili yazısında pek çok ayrıntı veren Soykan, MHP ile bozulan ilişkisinin fotoğrafını çekse de sebebinin gizliliğini de vurguladı:

“Öktem, Ateş cinayeti davasından tahliye olduktan sonra MHP ve Ülkü Ocakları’ndan uzaklaştırılmıştı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım artık onunla görüşmüyordu. Bunun nedenini henüz bilmiyoruz. Ama Öktem, emniyet ve yargıdaki ilişkilerinin bir bölümünü de kaybetmişti. Eskiden ona açılan emniyet ve mahkeme kapıları kapanmıştı.”

Doğukan Cep’in tehditleri

Soykan şöyle devam etti:

“Bu sırada Çep, ‘suikast işi’ni aldığı Öktem’i sürekli tehdit ederek para istiyordu. Parayı alamayınca Sincan Cezaevi’nden mahkemeye iki kez dilekçe göndererek Öktem hakkında ifade vermek istediğini, elinde deliller olduğunu anlattı. Ancak gizli eller yine devredeydi, aylarca ifadesi alınmadı.

Öktem, yakın çevresine Çep’in susmak karşılığında kendisinden para istediğini anlatıyordu. Ateş’e yönelik saldırı için Çep ekibini ayarladığını söylemekten de çekinmiyordu. Saldırının yaralamak amacıyla yapıldığını öne sürüyordu. Ancak cinayet anı görüntüleri ve suikast organizasyonu göz önünde bulundurulduğunda bu iddiası inandırıcı değildi.

Öktem Casper-Dalton çatışması arasında Daltonlarla görüşmüş ve sulh sağlamıştı. Uzun süren koruma, arkadaşlarından ödünç istediği zırhlı araç tedirginliği geride kalmıştı."

Soykan Öktem’in cinayetten kısa süre önce cezaevinde ziyaret ettiği suç örgütü liderlerine, “Aracılar konuştu. Beni hedef almayacaklar. Sulh sağlandı” dediğini de yazdı.

Failler olay gününü anlattı

Öktem cinayetine ilişkin gözaltına alınan 13 şüpheli adliyeye sevk edilirken, faillerin ifadeleri de ortaya çıktı.

Habertürk'ten Ceylan Sever, X hesabından yaptığı paylaşımda, şüphelilerin ifadelerini aktardı.

Buna göre şüphelilerden Sidar Ö., cinayeti Alican Ç.'nin yönlendirmesiyle "Daltonlar suç örgütünün kayıplarının intikamı için" işlediklerini iddia etti.

Sidar Ö. cinayeti gerçekleştirdikten sonra öldürülenin Serdar Öktem olduğunu öğrendiğini savundu.

Şüpheliler ayrıca etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği söyleyerek ifadesine başlayan Sidar Ö. diğer şüpheli Ejder P. İle yaklaşık 1 hafta önce Alican Ç.’ın yolladığı hücre evinde tanıştıklarını söyledi. Sidar Ö., Alican Ç.’nin olaydan 10 gün önce kullanması için telefon hattı verdiği kaydedildi. Olayla ilgili sorular sorulan şüpheli Sidar Ö., Bahçelievler, Yenibosna ve Esenyurt’ta “3 firar evi” değiştirdiğini söyleyerek polisten kaçmak için adres değiştirdiğini anlattı. Diğer şüphelilerle de olaydan 1 hafta önce aynı evde kaldığını söyledi. 

‘İspanya ve Belçika kayıplarının intikamı’

Sever'in aktardığına göre, faillerin ifadeleri şöyle:

"Sidar Ö., son eve geçtikten 3-4 gün son Alican Ç.’nin kendisini arayarak 'Kan davamız var Caner Koçer ve Furkan Yavuz’un intikamını alacağız' dediğini, kendisinin kabul etmek istemediğini ancak ailesiyle tehdit edilmesinden dolayı kabul ettiğini iddia etti.

Sidar Ö., 'Alican bana intikam almak istedikleri kişinin Bakırköy Ataköy’de evinin olduğunu ve evinin kapısında beklemem gerektiğini söyledi. Sonrasında da Mecidiyeköy’ de ofisi olduğunu ve orada da beklemem gerektiğini söyledi. Bu konuşmadan sonra yani olaydan yaklaşık 1 hafta önce Mecidiyeköy Şişli’ de bulunan ofisinin önüne gittik. Bize bu ofisin adresini Alican Ç. atmıştı. Biz bu ofise Eskişehir’den gelen adını Serkan olarak bildiğim şahsın kullanmış olduğu füme renkli Cupra marka araçla ben, diğer 3 kişiyle birlikte saat: 07.00- 07.30 sıralarında gittik. Alican bize bindiğimiz bu aracın bagajında 2 uzun 2 tane de küçük silah var dedi. Biz o gün yaklaşık 13.30- 14.00 sıralarında şahıs iş yerine gelmeyince ve oradan sık sık resmi polis aracı geçmesinden dolayı firar evine geri döndük. Eve gittikten sonra Serkan 2 gün bizimle firar evinde kaldı."

Son dakika: Serdar Öktem cinayetinde ifadeler ortaya çıktı Bir hafta takip etmişler

‘Alican Ç. yönlendirdi’

Olay günü sabah 06:30 sıralarında Alican Ç.’nin yönlendirdiği araç ile yola çıktıklarını söyleyen Sidar Ö., "Ben, Semih A., Ejder P., M.K ve C.Ü. ile bu araca bindim. Şahsa nereye gideceğini ben tarif ettim. Alican biz bu şahsı beklemeye başladığımız ilk gün bize şahsı gördüğümüzde öldürmemizi söylemişti. 13.30- 14.00 sıralarında Alican Ç. beni arayarak şahsın ofisine geçerek orada beklememizi istedi. Sonrasında da şahsın Mecidiyeköy’ de bulunan ofisinin yakınlarına gittik. Ancak ofisin yakınlarından sıklıkla resmi ekipler geçtiği için ofisin biraz uzağında fark edilmeyeceğimiz bir yerde beklemeye başladık. Saat: 17.00 sıralarında Alican Ç. görüntülü bir şekilde beni Facetime üzerinden arayarak ‘Adam otobana bağlanıyor. Hemen peşine düşün’ dedi. Biz de hemen istikamete doğru yola çıktık. Bu esnada diğerleri silahları koltuğun arkasından alarak Alican’ın yapmış olduğu plan doğrultusunda bize verdiler" dedi.

‘Caner’in intikamı alındı’

Sidar Ö. ifadesinin devamında Barbaros Bulvarı üzerinde Öktem’in otomobilini gördüğünü söyleyerek, "O sırada halen konuşmakta olduğum Alican Ç. bize ‘İnin, inin’ diye bağırmaya başladı. Şahsın aracı sağ şeritte trafik olmasından dolayı bekliyordu. Biz de sol şeritte yanına yaklaşarak durduk. Bu esnada Ejder P., M.K ve C.Ü. hemen araçtan inerek araca doğru yöneldiler ve ateş etmeye başladılar. Ben araçtan en son indim. Ben uzun namlulu silahla 2 el ateş ettim ancak korkudan nereye ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Sonrasında da aynı araca binerek Arnavutköy’e kaçtık. O sırada halen Alican Ç.’la görüntülü görüşüyorduk. Alican sürekli ‘İntikam alındı, intikam alındı, Caner’in intikamı alındı’ diye bağırıyordu. Arnavutköy’ de giderek aracı ormanlık alana götürmemizi ve silahları da oraya saklamamızı bize Alican Ç. söylemişti. Alican telefonu kapattıktan sonra bana Arnavutköy’de bir konum gönderdi. Biz de aracı oraya bırakarak yanımızda bulunan yedek kıyafetleri giydik" ifadelerini kullandı.

Son dakika: Serdar Öktem cinayetinde ifadeler ortaya çıktı Bir hafta takip etmişler

Olay günü bir araç öncülük etti

Sonrasında ormandan ayrılırken Alican Ç.’nin verdiği telefonu polislere yakalanmamak için kırdığını, taksiye bindikten 10 dakika sonrasında ise Jandarma tarafından yakalandıklarını söyleyen Sidar Ö., "Bu süreçte Alican Ç. bana parça parça olmak üzere ev masraflarını karşılayabilmemiz için yaklaşık 50 bin TL göndermiştir. Alican bu olay karşılığında bana herhangi bir para teklif etmedi" dedi. Sidar Ö., eylemi gerçekleştirdikten sonra öldürülenin Serdar Öktem olduğunu öğrendiğini, olay günü Bakırköy’den Mecidiyeköy’e giderken kendilerini bir aracın öncülük ederek yollarda ve işyeri çevresinde polis çevirmesine bilgiler verdiğini belirtti.

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

Saldırganların arasında bulunduğu aracı kullanan şüpheli Semih Aydın ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi. Olaydan 7 gün önce Alican Ç. isimli bir kişiden telefon aldığını söyleyen Semih Aydın, “Bana, ‘Beni tanıyor musun? Ben Daltonların başı Alican Ç. senden bir şey isteyeceğim’ dedi. Ne istediğini sorduğumda, ‘Birkaç kardeşimizi bir yere bırakacaksın’ dedi. Ben kabul etmedim. Bu görüşmeden 2 gün sonra aynı kişiden bana fotoğraf geldi. Fotoğraf kardeşimin okumakta olduğu okula aitti. Buna istinaden bu şahsı aradım ve teklifini kabul ettim” dedi.

Daha sonra Alican Ç.’nin kendisine tarif ettiği hücre evine gittiğini ve saldırıyı gerçekleştiren diğer şüphelilerle 5-6 gün burada kaldıklarını anlatan Aydın, “Olaydan bir gün önce Alican Ç. Sidar’ı arayarak ‘Yarın üstünüzü giyin evden çıkın’ dedi. Sabah evden çıktığımızda bir araç bizi aldı. Bu araçla benim kullanacağım aracın yanına kadar gittik. Bu olaya kadar ben ne götüreceğim araç ne de başka bir konu hakkında bilgi sahibi değildim. Ancak evdeki herkes yaşanılacak ve yapılacak olayı biliyordu” dedi. 

Saatlerce Öktem’i aradılar

Arabada yaklaşık 1 saat hareket etmeden beklediklerini anlatan Semih Aydın, “Sonrasında birkaç saat tur atıp beklemeye başladık. Araçtaki şahıslar Skoda marka araç ve ofis hakkında konuşuyorlardı. Sürekli etrafta bulunan araçlara ve ofislere bakıyorlardı. Konuşmalar, ‘Ofisten hiç çıkmadı mı acaba, bugün işe gelmedi mi?’ şeklindeydi" dedi.

Son dakika: Serdar Öktem cinayetinde ifadeler ortaya çıktı Bir hafta takip etmişler

Maskeleri takıp araçtan indiler

Trafikte ilerledikleri sırada şüphelilerden birinin Serdar Öktem’e ait aracı gördüğünü söyleyen Aydın, “Memo aracı gördü ve ‘Aaa abi o araba o araba Cengo maskeyi ve silahı ver’ dedi. Cengizhan arabanın bagaj kısmında bulunan siyah renkte bir çantaya uzandı ve Memoya doğru verdi. Memo çantanın içerisinde silahları ve maskeleri aldı. Arka koltukta oturan Memo Cengizhan ve Ejder silah ve maskelerini aldıktan sonra en son Sidar silah ve maskeyi aldı. Hepsi maskeleri taktılar. Memo bana dur deyince arabayı durdurdum. Araçta bulunan şahısların hepsi araçtan indi. Üzerlerinde bulunan silahlarla Skoda marka araca yönelik hedef gözetmeksizin çok sayıda ateş açmaya başladılar. Ben ne olduğunu anlamadım ve kaçmaya çalıştım. Memo bana dur deyince az ileride durdum. Tekrar arabaya bindiklerinde hızla kaçmamı söylediler” dedi.

Araca binen şüphelilerin çok sevinçli olduğunu söyleyen Semih Aydın, “Alican Ç.’yi aradılar ve, ‘Kardeşimiz Caner Koçer’in intikamı alındı abi’ diye bilgi verdiler. Sonrasında nereye nasıl ateş ettiklerini kendi aralarında konuştular” dedi.

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyleyen Ejder P., her şeyin Alican Ç.’nin telefonuyla başladığını anlatarak "Aracın şöförlüğünü Semih yapıyordu. Ön sağ koltukta Sidar vardı arka orta kısımda ben vardım fakat sağımda ve solumda şu an kimin olduğunu hatırlamıyorum. Araçla dolanırken bir kez yemek yemek için durduk sonrasında Alican Ç. sürekli Sidar ile mesaj yolu ile iletişim halindeydi. Daha sonra Sidar’ın tarif etmesi ile birlikte Alican Ç.’nin göndermiş olduğu adrese geçtik. Burada bir süre takip ettik fakat polislerin çevrede olması sebebiyle bir süre eylemi gerçekleştiremedik polislerin olmadığı bir noktada araca yönelik eylemi gerçekleştirdik. Bu aracın bilgilerini Alican Ç. Sidar’a bildirmişti. Ben ve Cengizhan’da tabanca vardı. Sidar ve Muhammet’te keleş olarak tabir edilen silah vardı. Hep birlikte hızlıca araçtan inerek hedef olarak söylenen araca ateş etmeye başladık. Ben 1 kez havaya ateş ettim daha sonra kaputa nişan alarak bir kez daha ateş ettim. Ben şahsı hedef almadım. Eylem sonrasında Alican’ın talimatı ile Arnavutköy’de bulunan ormana geçmemizi istedi. Buraya geldikten sonra Sidar telefonunu kırdı ve Alican ile iletişimim kesildi zaten diğer şahıslarda telefonunu çoktan kırmıştı" dedi.
 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.