Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Sel mağdurlarına verilen sözler tutulmadı: Yenice sakinleri ev istiyor

Karabük'te yaşanan selde evini kaybedenlere verilen 'yeni konut' sözü aradan geçen bir yıla rağmen yerine getirilmedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 01.07.2023 , 17:45 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, 27 Haziran 2022 yılında sel felaketinin etkilediği Karabük'ün Yenice ilçesi ve köylerini ziyaret etti.

Selin ardından yıkılan ve zarar gören 13 evin olduğu Güney köyünde verilen sözlerin tutulmadığını aktaran Akay, ''Bu süre içerisinde muhtelif siyaset adamları, bakanlar da dâhil siyasetçiler de dâhil bölgeye geldiler ve bu evlerin tamamlanmasıyla ilgili sözler verdiler. Görüyorsunuz halen evlerle ilgili hiçbir hareket yok sadece söylentiden ibaret, bir bölgeye konutların yapılacağı toplu konut idaresi tarafından ifade ediliyor. Fakat halkımızın mağduriyeti devam ediyor'' dedi.

Selden en çok etkilenen Hisar köyüne giden Akay, ''3 kilometrelik bir alanda heyelan nedeniyle kayma var. Gerçekten bu kayma neticesinde de camimizin 10 metre mesafesine kadar geldiğini gördüm can ve mal kaybı olmak üzere bu bölgede bir an önce önlemlerin alınması lazım'' çağrısında bulundu. (ANKA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.