Sancar’dan Newroz mesajı: 'AKP-MHP iktidarına elveda'

Diyarbakır'da düzenlenen Newroz kutlamalarında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sancar, 'AKP-MHP iktidarını birlikte göndereceğiz' dedi.

Haber Merkezi

Her yıl yüz binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamalarının bu yılki merkezi de Diyarbakır oldu.

HDP, DBP, DTK öncülüğünde merkez Bağlar İlçesi’nde yapılan kutlamada ilk kez HDP’nin kapatma davası nedeniyle seçimlere gireceği belirtilen Yeşil Sol Parti bayrakları da yer aldı. Sahne önüne “Halkımızın başı sağ olsun” pankartı asıldı.

Programına katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Newroz’a merhaba, AKP-MHP iktidarına da elveda” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre, Sancar şöyle konuştu:

  • Bu Newroz’u büyük depremin yarattığı felaketin gölgesinde karşılıyoruz. Acımız büyük, yasımız var ama öfkemiz de var. Biz bu öfkeyi mücadeleye, mücadeleyi de yeni yaşamı inşa etme iradesine çevireceğiz. Bu büyük depremin büyük felakete dönüşmesinin sorumlusu AKP-MHP iktidarıdır.
  • Bizler Newroz’a merhaba derken, savaş politikalarına da hayır diyoruz. Sömürüye, talana yalana hayır diyoruz. Yeni bir ülke yeni bir yaşam kurmayı savunuyoruz. O nedenle Newroz’a merhaba, AKP-MHP iktidarına da elveda. Hep birlikte göndereceğiz onları.

‘Kürt halkının kaderini belirleme dönemi’

Programda konuşan HDP’li Ahmet Türk de şunları dedi:

  • Kürt halkına sesleniyorum. Faşizme karşı mücadele ediyoruz. Bugün Kürt halkına düşmanlık eden bu iktidara karşı eğer hala sessiz kalıyorsanız, bu büyük bir ahlaksızlık olur.
  • Yeni bir sistemin inşası için yeni bir dönem var. Bu iktidarın yarattığı kaosu ortadan kaldırmak için mücadeleyi büyütmek gerekiyor. Bu Newroz, bu dönem, sayın Öcalan’ın özgürleşme dönemidir. Bunun için mücadele etmek zorundayız. Eş genel başkanlarımız Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, bu iktidarın Kürt düşmanlığından dolayı bugün zindanlarda.
  • Biz bunlara karşı birliğimizi güçlü hale getiremezsek, eğer bunun hesabını sormazsak, yazıklar olsun bize. Demokratik cumhuriyetin inşası için bugün Kürt halkı önemli bir mücadele yürütüyor. 24 yıldır zindan esaretine son vermeliyiz. Bu dönem özgürleşme günü olacaktır. Kürt halkının kendi kaderini belirleme dönemi olacaktır.