Samsun'da aşı olana hediye verilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre tek doz aşı olanların oranı yüzde 66.4 olan Samsun'da yurttaşların aşı olması için valilik kampanya başlattı.

Haber Merkezi

Samsun Valiliği, yurttaşların aşı olması için kampanya başlattı. Valilik aşı olanlara çeşitli hediyeler verileceğini belirtirken, aşı oldukları gün ulaşımdan da ücretsiz yararlanılacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre 17-23 Temmuz tarihinde yüz bin kişiye göre yapılan değerlendirme 47.52’lik vaka oranı, yüzde 66.4 tek doz aşılama oranına sahip olan Samsun’da yurttaşların aşı olmaları için ikna ekipleri kuruldu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, kalabalık cadde ve yerlerde aşılama merkezleri kuruldu. Ancak aşılanma oranı istenilen sevilere gelmemesi ve vaka sayılarının bayramdan sonra artması üzerine Valilik aşılama kampanyası başlattı. “Hedef 1 günde 55 bin 555 aşı” sloganıyla Ağustos ayında başlayacak olan kampanyaya katılan ve aşı olan kişilere çeşitli hediyeler vereceği açıklandı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “Çeşitli hediyeler verilerek, özellikle gençlerin aşıya teşvik edilmesinin planlandığı kampanyada; aşısını yaptıran vatandaşlarımıza;

-Samsunspor forması (20 Adet- Kampanya günü aşı olan kişiler arasından yapılacak olan çekilişle)

-Ücretsiz ulaşım (Kampanya günü aşı olan kişilere)

-Hediye bisiklet. Kampanya günü aşı olan kişiler arasından yapılacak olan çekilişle, 16- 30 yaş arası gençlerimize (10 adet) hediye edilecektir.

-Kampanyaya özel sektörden pek çok firma destek vermektedir. Afişlerde isimleri ilan edilerek vatandaşların çeşitli indirim ve hediyelerden haberdar olmaları sağlanacaktır” denildi.