Sayfa yolu
Rusya ve Türkiye ortak banka kurmayı planlıyor
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 14.02.2024 , 01:06 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi artarken, ABD'nin baskısıyla ortaya çıkan para transferi sorunu hâlâ çözüme kavuşmuş değil.
İki ülkenin bu sorunu aşmak için bir "Türk-Rus ortak bankası" kurulması için masaya oturduğu belirtiliyor.
Bu yılın başlarında Türkiye’deki bazı özel bankalar, ABD ve AB’nin ikincil yaptırım tehdidi nedeniyle Rus firmalarının hesaplarını kapatmıştı. Aynı zamanda, şahısların banka hesabı açmasına ilişkin prosedürler de sıkılaştırılmıştı.
'Sorun devam ediyor, denetim sıkı'
Türk ihracatçılar, bankaların Rusya’dan mal ödemeleri için yapılan para transferlerini kabul etmemesiyle karşı karşıya kaldı, işlemler 1 Ocak’tan bu yana fiilen durdu.
Ticaret Bakanlığı'nın, Rusya'dan para transferlerinde sorun yaşayan şirketlerin listesini hazırlayarak sektörel bazda önlemler aldığı bildirilmişti.
RİA Novosti’nin görüştüğü Türk bankacılık sektöründen bir kaynağına göre sorunun devam ettiği ve transferlerin sıkı denetim altında olduğu ifade ediliyor.
Sorunun Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 12 Şubat'ta Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyarette masaya yatırılması bekleniyordu ancak ziyaret ileri bir tarihe ertelendi.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
