Rusya: Ülkede saldırı planlayan 3 Ukraynalı istihbarat üyesi gözaltına alındı

Rusya, ülkede faaliyet yürüten, Karadeniz ve Kırım'da saldırı planlayan 3 Ukraynalı 'istihbarat örgütü üyesi'nin gözaltına alındığını açıkladı.

Dış Haberler

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), ülkede faaliyet yürüten 3 Ukraynalı "istihbarat örgütü üyesi"nin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınan 3 Ukraynalı "istihbaratçı"dan 2'sinin stratejik bilgi toplayan baba ve oğul olduğu, bir diğerininse "terörist saldırı" planlayan genç bir adam olduğu belirtildi. FSB tarafından yapılan açıklamada, bu kişilerin Rusya'nın 3 farklı bölgesinde yürüttüğü faaliyetlerin bastırıldığı kaydedildi.

Gözaltına alınan baba ve oğulun adları Zynoviy ve Igor Koval olarak açıklandı. Baba ve oğulun araçlarında namlusu kesilmiş otomatik silahlar ve kişisel koruma ekipmanları bulunduğu ve bunların incelemeye alındığı belirtildi.

FSB açıklamasında, "Gözaltına alınan baba ve oğul, bir SSU personeli tarafından işe alındıklarını ve 10 bin dolarlık ödül karşılığında stratejik bilgi toplamakla görevlendirildiklerini itiraf etti" denildi.

Gözaltına alınan üçüncü kişininse Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı Ana İstihbarat Müdürlüğü'nün bir görevlisi olduğu açıklandı. Kişinin adının Oleksandır Tsiliyk olduğu bildirildi.

İfade veren Ukraynalı istihbarat görevlileri, Karadeniz Filosu'na ait bir merkez radyo direğini ve Kırım'ın merkez televizyon kulesini patlatmayı planladığını itiraf etti.