Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

RTÜK'ün bugünkü toplantısından Flash Haber ve Habertürk'e ceza çıktı

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Taşcı, üst kurulun bugünkü toplantısında Flash Haber ve Habertürk TV’ye yüzde 3 oranında idari para cezası verdiğini açıkladı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 08.03.2023 , 16:33 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, üst kurulun bugünkü toplantısında Flash Haber ve Habertürk TV’ye yüzde 3 oranında idari para cezası verildiğini açıkladı.

Taşcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Depremdeki koordinasyonsuzluğu açıklamak ve iktidarı eleştirmek suç oldu" diyerek karara tepki gösterdi.

Taşcı paylaşımında şunları kaydetti:

“İlahiyatçı Cemil Kılıç’ın depremdeki sorumluluklarından ‘takdir-i ilahi’ diyerek kaçan yöneticilere ve Diyanet Başkanlığı’nın gerçek kimliğinden saptığına yönelik eleştirileri nedeniyle Flash Haber’e yüzde 3 para ile 3 kez de program durdurma cezası verildi. Karar oyçokluğuyla alındı.

RTÜK, Fatih Altaylı’nın depremzedelere yönelik televizyonda yapacakları yardım kampanyasının RTÜK’ten gelen talimatla engellendiği açıklamaları nedeniyle de Habertük’e yüzde 3 idari para cezası kararı aldı. Depremdeki koordinasyonsuzluğu açıklamak ve iktidarı eleştirmek suç oldu.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.