Sayfa yolu
Rojin Kabaiş soruşturması: Rektör ve yeğeninin DNA sonuçları uyuşmadı
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 13.08.2026 , 07:26
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in kaybolduktan sonra Van Gölü kıyısında ölü bulunmasına ilişkin Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.
Kabaiş’in otopsi incelemelerinde iki farklı erkeğe ait DNA profilinin tespit edilmesinin ardından, dosya kapsamında bugüne kadar yaklaşık 600 kişiden DNA örneği alındı.
DNA örnekleri eşleşmedi
Kabaiş ailesinin şüphe ve iddiaları üzerine savcılık talimatıyla Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile yeğeni Enes Şevli’den de DNA örnekleri alınmıştı. Yürütülen Adli Tıp incelemelerinin ardından merakla beklenen test sonuçları netleşti.
Tv100'ün haberine göre, yapılan incelemeler sonucunda Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve yeğeni Enes Şevli’den alınan DNA örneklerinin Rojin Kabaiş’in üzerinde bulunan DNA profilleriyle uyuşmadığı saptandı.
600 DNA örneği alındı
Dosyadaki şüpheli durumların aydınlatılması ve tespit edilen iki ayrı erkek DNA'sının kime ait olduğunun belirlenmesi amacıyla başlatılan genetik tarama süreci devam ediyor. Soruşturma makamlarının şu ana kadar topladığı yaklaşık 600 DNA örneği üzerindeki karşılaştırma ve inceleme çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü bildirildi.
'Rektörün birilerini koruğu düşüncesi bizde var'
Evrensel'e konuşan Rojin Kabaiş’in ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, “Biz verdiğimiz dilekçede zaten kan örneğinin yeterli olmadığını söyleyerek, tırnak, saç gibi örneklerin de alınmasını istemiştik. Ancak görüldüğü üzere kan örneğinde herhangi bir eşleşme olmadı. Rektörün direkt dahli olduğu gibi bir düşüncemiz de çok zayıf, ama rektörün birilerini koruğu düşüncesi bizde var. Birkaç güne de çok farklı taleplerimiz olacak” dedi.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.