Patronların Ensesindeyiz'den Koç'un 'bilgelik' gösterisine tepki: 'Öfkemizi bilemeye devam ediyor!'

Ali Koç, Esma Sultan Yalısı'nda kokteyl dağıtan bir garsonu ''İddia ediyorum içindekini bilmiyorsun'' diyerek aşağılamaya çalıştı. Koç'a tepki Patronların Ensesindeyiz'den geldi.

Haber Merkezi

Sultanlar Ligi'nin 40. yılı dolayısıyla Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenen etkinliğe Fenerbahçe Başkanı ve Koç Holding Başkanvekili Ali Koç da katıldı.

Ali Koç, önünde duran ve elinde kokteyl tepsisi olan garsona seslenerek, "Ne var bunun içinde?" diye sordu.

Garsonun denileni anlamayarak "Ne?" diye sorması üzerine Koç, "Seninle iddiaya giriyorum. Yüzde 99 bunun içinde ne olduğunu bilmiyorsun" dedi.

O anların sosyal medyada paylaşılmasının ardından, Koç'un garsona yönelik tavrı ve konuşma tarzı tepki çekti.

'6 milyar dolarlık servetiyle bir bilge!'

Koç'a bir tepki de Patronların Ensesindeyiz Ağı'ndan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda Koç'un çalışana ''sınıfını hatırlattığı" belirtilirken, "Koç, sermaye sınıfına olan öfkemizi bilemeye devam ediyor'' denildi.

Mesajın tamamı şöyle:

"İşte karşınızda Ali Koç: 6 milyar dolarlık servetiyle bir bilge!

Ali Koç girdiği iddiayı kazanacağını çok iyi biliyor. Çünkü garsonluk yaparak geçinmeye çalışan bir emekçinin onun gelebileceği bir mekanda bir içki içebilmesi imkansız.

Herkesin içinde bir emekçiye sınıfını hatırlatan Koç, sermaye sınıfına olan öfkemizi bilemeye devam ediyor!"

'Bilgeliğin' kaynağı nereden geliyor?

Koç Holding, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde piyasa beklentilerinin üzerinde 36 milyar 303 milyon lira net dönem kârı elde etti. Holding, geçen yılın aynı dönemine göre kârını çeyrek bazda yüzde 82,8 oranında artırmış oldu.

Koç’un en çok büyüdüğü, kârına en çok kârı, rantına en fazla rantı kattığı dönem AKP dönemi olurken, 2003-2013 arasındaki dönemde Koç’un 10 yıllık net kârı 13,4 milyar lira oldu. Holdingin 2022 yılı toplam net kârı 69,8 milyar liraya ulaşırken, Koç'un bu yılın ilk yarısında toplam net kârı ise 37,4 milyar lira oldu.

AKP'nin Koç'a birçok kıyağı bulunuyor ancak AKP'nin Koçlara en büyük hediyesi TÜPRAŞ oldu. TÜPRAŞ, 2006 yılında, özelliştirme furyası kapsamında Koç Holding'e yalnızca 4,1 milyar dolara satıldı. TÜPRAŞ, “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde uzun yıllardır ilk sıralarda yer alıyor.