Palalı saldırgan Sabri Çelebi hakkındaki habere erişim engeli

Gezi direnişçilerine palayla saldıran Sabri Çelebi'nin kurduğu suç örgütüyle yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorladığı ortaya çıkmıştı. Çelebi ile ilgili habere erişim engeli getirildi.

Haber Merkezi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, "Palalı Sabri" adıyla tanınan Sabri Çelebi’nin kurduğu suç örgütüne yönelik çalışma başlatmıştı.

Yapılan incelemede Beşiktaş'ta ve Beyoğlu’nda örgüt üyelerince işletilen gece kulüplerinde çalıştırılan yabancı uyruklu kadınların pasaportlarına örgüt üyelerince el konulduğu, zorla çalıştırılan kadınların fuhuşa zorlandığı tespit edilmişti. Örgütün kadınlara kaçmaması için Beyoğlu Talimhane ve Oda Kule civarında kiraladıkları pansiyon odaları, kuaför salonları, marketlerde ikamet sağladığı, gece ise kadınların VIP araçlarla çalışacakları gece kulüplerine götürüldüğü belirlenmişti.

Ekiplerce belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda firari Sabri Çelebi’nin kardeşi Mehmet Çelebi’nin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli yakalanmış, gece kulüplerinde çalıştırılan ve büyük çoğunluğu Fas uyruklu olan toplam 62 kadın örgütün elinden kurtarılmıştı. 

'Kişilik hakları ihlali' gerekçesiyle erişim engeli

Cumhuriyet'te yer alan habere göre Gezi Direnişi'nde Talimhane’de eylemcilere palayla saldırdığı görüntüleriyle tanınan ve sonrasında "Palalı Sabri" olarak anılan Sabri Çelebi ile ilgili 13 Eylül 2021’de yayınlanan haber kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği‘nin 13 Eylül 2021 tarih ve 2021/3157 sayılı kararı ile erişime engellendi.

Çelebi hakkında geçen yıl "Gezi’nin palalı saldırganı Dubai’de” başlıklı haberlere de "kişilik haklarının ihlali" gerekçe gösterilerek mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmişti.