CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 7 TİP'li öğrencinin katledildiği Bahçelievler katliam sanığı Haluk Kırcı'yla fotoğrafları olan Öztürk Keskin'le buluştu.
Haber Merkezi
7 TİP'li öğrencinin katledildiği Bahçelievler katliamının sanığı Haluk Kırcı’yla fotoğrafları olan İYİP’li Öztürk Keskin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İYİP’li Öztürk Keskin ve Kürşad Cebeci ile birlikte, TBMM'de bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i ziyaret etti.
CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'in organize ettiği buluşmaya dair fotoğrafları Yücel, "İş ve siyaset insanı, kıymetli dostlarım Öztürk Keskin ve Kürşad Cebeci ile birlikte Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'i TBMM'deki makamında ziyaret ettik" sözleriyle duyurdu.
Dervişoğlu ile ters düşmüştü
sonmuhur.com’un haberine göre Sinan Bezircilioğlu'nun il başkanı seçildiği kongrenin en etkili aktörleri arasında yer alan Öztürk Keskin, Bezircilioğlu'nun Ümit Özlale'nin baskısıyla görevden alınmasının ardından parti içinde ipleri koparma noktasına gelmişti.
Müsavat Dervişoğlu'yla da ters düşen Öztürk Keskin'in seçim döneminde İYİP’te birlikte siyaset yaptığı yaklaşık bin 500 arkadaşıyla CHP'ye geçmesi gündeme gelmişti.
Keskin, istifacılara yönelik yapılan eleştirilere “Bu vatan, bu millet için doğru bilgimizi yapmak istiyoruz. Bu kadar bütçelerle hareket ediyoruz ve dışarıdan hiç yardım almıyoruz. Bu süreci kendi imkanlarımızla yürütüyoruz. Kimseye bir borcumuz yok ama alacağımız çok“ yanıtını vermişti.
7 TİP'li öğrencinin katiliyle pozlar
Öztürk Keskin'in 7 TİP'li öğrencinin katledildiği Bahçelievler katliam sanığı Haluk Kırcı'yla fotoğraf kareleri ortaya çıktı.
Haluk Kırcı kimdir?
24 Mart 1978’de Ankara’da Savcı Doğan Öz ile 9 Ekim 1978 günü Bahçelievler semtinde 7 TİP’li öğrencinin öldürülme eylemlerine karışan Kırcı, 1988 yılında Bahçelievler katliamı davasında idama mahkum oldu. Çıkarılan İnfaz Kanunu’ndan yararlandı ve 26 Nisan 1991’de Bursa Cezaevi’nden “yanlışlıkla” tahliye edildi. 1996’da İstanbul’da yakalandı ve aynı gün firar etti. 10 Ocak 1999’da tekrar yakalandı. Kırcı, Susurluk çetesine üye olmak suçundan 4 yıl hapse mahkum oldu. 18 Mart 2004’te yine “yanlışlıkla” tahliye edilen Kırcı, Ukrayna’da yakalandı ve iade edildi. Son olarak 28 Mayıs 2010’da tahliye oldu. Kırcı, cezaevinden tahliye olduktan sonra karıştığı suçtan dolayı 2011 yılında infazı yandığı için yeniden cezaevine girmişti.
Kırcı, Bahçelievler katliamının yanı sıra Balgat katliamının da faillerinden. Yine 1978’de Cumhuriyet Savcı Yardımcısı Doğan Öz’ün, 1980’de Maden-İş Başkanı Kemal Türkler’in, Susurluk anahtarlarından Ömer Lütfi Topal cinayetinde de parmağı olduğu biliniyor. Haluk Kırcı Bahçelievler Katliamı'na ilişkin verdiği ifadede TİP'li öğrencilerden beşini kendisinin ikisini ise Abdullah Çatlı'nın öldürdüğünü itiraf etmişti.