Sayfa yolu
Özgür Özel: İnşallah bir gün sivil bir anayasa yapacağız
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 16.11.2025 , 20:46
CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün partisinin Kilis Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuştu.
Özel’in, zamanında AKP’nin kapatılmasına karşı çıktığını belirttikten sonra “İnşallah bir gün güçlü, sivil bir anayasa yapacağız. Oraya 'Partileri millet açar, millet kapatır' diye yazacağız” sözleri dikkat çekti.
CHP Genel Başkanlığı'nı “bir siyasetçinin hayatında gelebileceği en yüce makam” diye niteleyen Özel partisine oy vermeyenlerin dahi “bu partiden terörist, hırsız, yolsuz çıkmayacağını” bildiğini söyledi.
“Bu partinin dostu çoktur; düşmanı arkadan vurur, yere düşünce vurur” diyen Özel “Kendi geçmişinde mağduriyetler olan AK Partilisi, MHP’lisi de bunu iyi bilir” ifadelerini kullandı.
“Tayyip Bey’e yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet, irtikap, ihaleye fesat dahil her suçlama yöneltildi. Bir gün sabah evinden almadılar, tutuklamadılar. Yargılamalar bitti; bir suçtan cezası kesinleşince telefonla cezaevine çağırdılar. Yanına istediğini aldı, üç ay durdu çıktı” diyen Özel, Erdoğan’ın o günleri unutmuş gözüktüğünü söyledi.
Hiçbir partinin kapatılmasını doğru bulmadığını ve karşı çıktığını söyleyen Özel konuşmasında “sivil anayasa” mesajı verdi.
Özel şöyle konuştu:
“Tayyip Bey neler yaptı derseniz; ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı hapse attırdı. FETÖ’nün gönderdiği isimleri Yargıtay’a, Danıştay’a atadı. Özel yetkili mahkemelerin tamamını doldurdu. Az daha 15 Temmuz’da devleti kaybettiriyordu. Buna rağmen ben hiçbir partinin kapatılmasını doğru bulmadım. Karşı çıktım.
İnşallah bir gün güçlü, sivil bir anayasa yapacağız ve oraya 'Partileri millet açar, millet kapatır' diye yazacağız.
Şimdi gelmişler Cumhuriyet Halk Partisi’ne kapatma davası açmaya kalkıyorlar. Yetmez. Kenan Evren yaptı; bugün milletin gönlündeki yeri ortada. CHP’nin yeri ortada. Darbeciler yaptı, boyun eğmedik; mücadele ettik, partimizi yeniden açtık. Şimdi 19 Mart darbecileri yine partiyi kapatmaya çalışıyor. Çünkü bu 19 Mart darbesi mevcut hükümete değil; geleceğin hükümetine yapılıyor. Seçimden sonraki cumhurbaşkanına, onun partisine, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sonraki iktidar partisine yapılıyor.”
'Gerekirse bin günlük kampanya yapacağız, sandığa kavuşacağız'
“Güçlü yurttaş, güvenli gelecek ve kazanan Türkiye” diyerek yola çıktıklarını söyleyen Özel CHP’nin ay sonunda yapacağı kurultayda programını yenileyeceğini belirtti.
Özel gerekirse dünya siyasi tarihinin en büyük seçim kampanyası olan “bin günlük kampanya” yapacaklarını söyledi.
Özel şu ifadeleri kullandı:
“19 Mart darbesi olduğunda seçime bin günden fazla vardı. O gün başladık, durmadan devam edeceğiz. Gerekirse dünya siyasi tarihinin en büyük seçim kampanyası olan bin günlük kampanya yapacağız. 280 günü geride kaldı. Ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar sandığa kavuşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar iktidarı değiştireceğiz. Bu ülkenin başına bir Cumhuriyet Halk Partili Cumhurbaşkanı gelecek. Tarafsız cumhurbaşkanlığını tesis edeceğiz. Parlamenter sistemi kuracağız. Bir devri kapatıp bir devri açacağız.”
Özel İBB iddianamesine ilişkinse “Ergenekon ne kadar kumpassa İBB dosyası da o kadar kumpastır. O kadar kumpastır” dedi ve tutuksuz yargılama çağrısını yineledi.
Mansur Yavaş: Sürekli iftira atıyorlar, bizim bir şirketimizden bahsediyorlar
Mitingde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da konuştu.
Yavaş da CHP’li belediye başkanlarının tutuksuz yargılanmaları ve yargılamaların canlı yayınlanması çağrısı yaptı.
Mansur Yavaş “Sosyal medyadan yazıp duruyorlar, sürekli iftira atıyorlar. Bizim bir şirketimiz var ve şirketimizden bahsediyorlar. Cumhuriyet Savcılığına yazdım, 'benim şirketim hakkımda bu adamlar bazı iddialarda bulunuyorlar. Bunları çağırın varsa bilgileri alın gereğini yapın ve bizim adamlarımızı cezalandırın. Eğer yoksa da bu iddiayı atan insanları cezalandırın' diye. Yeter artık dedik çünkü suçluyor suçluyor suçluyor ama karşılığında maalesef adalet yok, ifadesi alınan dahi yok” ifadelerini kullandı.
İLGİLİ HABER
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.