Oyuncu Köksal Engür son yolculuğuna uğurlandı

Dünya Tiyatrolar Günü'nde yaşamını yitiren seslendirme sanatçısı ve oyuncu İsmail Köksal Engür, son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Merkezi

Türkiye'de birçok sinema, dizi ve tiyatro projesinde rol alan usta oyuncu ve seslendirme sanatçısı İsmail Köksal Engür 77 yaşında, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde yaşamını yitirdi.

DHA'nın haberine göre, Engür için bugün öğle vakti Üsküdar Şakirin Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, usta oyuncunun ailesi ile birlikte oyuncu Ayten Uncuoğlu, Ali Atay, Ahmet Mümtaz Taylan, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Rıza Kocaoğlu, Yiğit Özşener, Kubilay Karslıoğlu'nun da aralarında olduğu sanat ve müzik camiasından çok sayıda sanatçı dostu katıldı.

Taziyeleri Engür'ün eşi ve kızı kabul etti. Köksal Engür'ün cenazesi, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

'Konsantrasyonuyla bize örnek olan bir insandı'

Oyuncu Ayten Uncuoğlu, "Ortaokul ikinci sınıftan itibaren arkadaşımdı. Radyo, televizyon, sinema ve tiyatroda hiç ayrılmadık, hep beraberdik" dedi.

Leyla ile Mecnun adlı dizide rol arkadaşı olan Cengiz Bozkurt ise "Türkiye çok önemli bir oyuncusunu ve sanatçısını kaybetti. Onunla çalışmak gerçekten büyük ayrıcalıktı. Hem disipliniyle hem sahnelerdeki konsantrasyonuyla bize örnek olan bir insandı, meslek büyüğümüzdü. Bir hastalık geçirdi, iyileştirmek için çok uğraştık ama başarılı olamadık. Son görevimizi yapmak için sevenleri burada. Türkiye'ye mal olmuş önemli bir sanatçıyı, oyuncuyu kaybettik maalesef. Hepimizin başı sağolsun ruhu şad olsun" ifadelerini kullandı.

'Hepimize çok şey öğretti'

Aynı dizide yer alan oyuncu Ali Atay ise Engür'den çok şey öğrendiğini dile getirerek, "Taş gibi bir adamı kaybettik. Söyleyecek başka bir şey yok gerçekten. Hepimizin başı sağ olsun. Set içinde hepimize ağabeylik yapmıştır. Başımız sıkıştığında hep bir şekilde ona gidip akıl danışmışızdır. Köksal abinin benim dönemimdeki arkadaşlarıma çok büyük desteği olmuştur. Yani bir işte, bir yerde Köksal abi varsa orada güvende hissederdik kendimizi. Nasıl yapacağız bundan sonra göreceğiz. Bundan önce kalple ilgili bir sıkıntı yaşamıştı, hastanede gördüm en son onu. Kötü bir süreç gerçekten, başımız sağ olsun. Çok önemli birini kaybettik" diye konuştu.