Öldürülen bisikletli Zeynep Aslan'ın duruşması için yarın pedal çevrilecek

İzmir'de 32 yaşındaki sporcunun öldürülmesiyle ilgili davanın 3. duruşması yarın görülecek. Bisikletli cinayetlerine dur diyenler yarın destek için adliyeye pedal çevirecek.

Haber Merkezi

Zeynep Aslan için açılan davanın üçüncü duruşması 16 Eylül 2021, Perşembe günü Menemen Adliyesi'nde görülecek.

32 yaşındaki Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Bisiklet Takımı sporcusu ve bir çocuk annesi Zeynep geçtiğimiz yıl antreman sırasında kamyon çarpması sonucunda öldürülmüştü.

İzmir’de hatalı sollama yaparak girdiği şeritte bisiklet sürücüsü Zeynep Aslan’a çarpan ve ilk bilirkişi raporunda "asli kusurlu" bulunan kamyon şoförü Aycan Yörük, önceki duruşmada tahliye edilmişti.

"Kazanın" ardından başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan bilirkişi raporunda, ölen Zeynep Aslan'ın kural hatası yapmadığı, kamyon şoförü Aycan Yörük'ün ise "trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde şeride girdiği" için "asli kusurlu" olduğu bildirildi. Ancak Yörük ilk duruşmada "Ben değil, o bana çarptı" demişti.

Dayanışma için pedal çevrilecek

Öte yandan Zeynep Aslan'ın dostları ve bisikletli ölümlerinin önüne geçilmesi için çağrıda bulunanlar, yarın Zeynep'in ailesiyle dayanışmak için pedal çevirecek. Belirlenen rota şöyle:

  • 07.30 Bostanlı Demokrasi Meydanı çıkış
  • 09.30 Menemen Adliyesi - Pankartların asılması ve Basın Bildirisi Okunması
  • 11.00 Menemen Adliyesinden ayrılma