Nebi Hatipoğlu seçim gününde gazetecileri hedef aldı: 'Ne çekiyorsun oğlum?'

İYİP'ten AKP'ye transfer olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatipoğlu, oy kullanmak için geldiği okulda gazetecileri azarlamaya kalktı. Hatipoğlu tartışılan isim olmaya devam ediyor.

Haber Merkezi

AKP'nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, oy kullanmak için geldiği okulda gazetecileri azarlamaya kalktı. Hatipoğlu, oyunu kullanmak için Emine Cahide Karaali Ortaokulu'na gitti. Artı Gerçek'in haberine göre; yerel yayın yapan Es TV'nin açıklamasını çekmesini istemeyen Hatipoğlu, kameranın kapatılmasını istedi.

Hatipoğlu, "Ne çekiyorsun oğlum? Üç ay boyunca hakaret, iftira. Bize 24 saat hakaret etti Es TV. CHP'nin yayın kuruluşu olduğunu biliyoruz. Oradan beslendiğini, faturalarının ödendiğini biliyoruz. Bu kadar yanlı bir haber üç ay boyunca hakaret, iftira olur şey değil" diye konuştu.

'Rahatsız olduysan çekme'

Eskişehir.net muhabirinin araya girip Hatipoğlu'na "Biz de basınız. Yaptığınız doğru değil" demesi üzerine Hatipoğlu, "Rahatsız olduysan çekme sen hadi. Es Tv de çekmiyor hadi abi" dedi.

"Eskişehir haber burada mı? O da çekmesin" diyen Hatipoğlu, diğer basın kuruluşlarına açıklamalarda bulunduktan sonra oyunu kullandı.

Nebi Hatipoğlu, son ayların tartışılan isimlerinden. Hatipoğlu, Eskişehir milletvekili seçildiği İYİP’ten AKP’ye transfer olmuş, transfer sürecinde şirketinin aldığı 1,3 milyar TL’lik teşvik “transfer ücreti” olarak yorumlanmıştı.

Daha önce de gazetecilere rüşvet teklifinde bulunmuştu

Öte yandan Hatipoğlu’nun sahibi olduğu Europen fabrikası işçilere karşı uygulanan mobbing, düşük ücretler ve uzun çalışma saatleriyle gündeme gelmiş; soL’a konuşan işçiler, Hatipoğlu’nun mafyatik tavırlarının olduğunu belirtmişti.

AKP’nin büyükşehir adayı Nebi Hatipoğlu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Eskişehir’deki yerel gazetecilerle bir yemekte buluştu. Yerel gazetecilerle buluşan Hatipoğlu’nun, yemek sırasında yaptığı konuşmada “AK Parti belediyeciliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı olursam yerel basına destek vereceğiz. O dönem asgari ücret neyse, tüm basın mensuplarına belediye planlarından, şirketlerinden bir asgari ücret de belediye olarak biz vereceğiz” sözleri gazeteciler ve basın meslek odaları tarafından rüşvet teklifi olarak değerlendirildi.