Nebati 'İngiliz vatandaşı maliyeci' sözleriyle Şimşek'i kastetmediğini öne sürdü

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı Mehmet Şimşek'e devreden Nureddin Nebati, gündeme gelen 'İngiliz vatandaşı bir maliyeci' sözleri hakkında açıklama yaptı.

Haber Merkezi

Görevi Mehmet Şimşek'e devreden eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, Mersin'deki seçim mitingindeki “Sen kim oluyorsun da beni İngiliz vatandaşı bir maliyeciyle karşılaştıracaksın" sözleri gündeme geldi.

Gazeteci Sevilay Yılman, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda AKP Mersin Milletvekili Nebati’nin, “Sen kim oluyorsun da beni İngiliz vatandaşı bir maliyeciyle karşılaştıracaksın. Sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı’nı hor göreceksin. Hadi oradan, hadi”  dediği ve görevi Şimşek’e devrederken "oh" çektiği görüntüleri paylaşarak şunları kaydetti:

"Gözleri ışıldak bakanım Nureddin Nebati gaza gelmiş de ne sallamış Mehmet Şimşek’e. Ondan zaar Mehmet Bey’in suratı düşüktü devir teslimde. Ben olsam ışıldak gözlü Nebati’ye döner ‘Demek ki neymiş; Ne oldum değil, ne olacağım diyeceksin! Bak yüce yaradana… Batırdığın ekonomiyi düzeltmek için, kendi ellerinle, hakaret ettiğin bana emanet ettirdi! Hadi şimdi marş marş!’”

Nebati'den yanıt: 7'li masayı eleştirdim

Yılman’ın paylaşımına yanıt veren Nebati, sözkonusu ifadelerle CHP, İYİP ve '7'li masa'yı eleştirdiğini öne sürdü.

Nebati şunları kaydetti:

"Sayın Sevilay Yılman, bu konuda son günlerde bazı troll hesaplardan paylaşımlar yapıldığını görüp ciddiye almamıştım ancak bir gazeteci olarak siz işin aslını öğrenmek istersiniz diye düşünüyorum.

Bu cümlem seçim döneminde Mersin’de yaptığım bir konuşmadan kesilip alınmış ve bambaşka bir bağlamda servis edilmiş. Oysa konuşmanın tamamı dinlenirse, benim orada esasen İngiliz tefecileri, Amerikalı danışmanları adeta birer kurtarıcı gibi gören Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini, ithal reçetelerden medet uman Akşener’in İYİ Parti’sini, yani 7’li masanın zihniyetini açık bir dille eleştirdiğim zaten çok net ortadadır. 

Öte yandan sayın bakanımız Mehmet Şimşek’in, ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamak da kimsenin haddi değildir."