Muğla ve Antalya'da yangınlar devam ediyor

Manavgat'taki yangın 6. gününe girerken, Marmaris'te de 5 gündür yangın devam ediyor. Dersim'de başlayan yangın da kontrol altına alınamadı.

Haber Merkezi

Yangından etkilenen alanlar "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edilirken Antalya'nın Manavgat, Gündoğmuş, Muğla'nın, Marmaris, Köyceğiz, Milas Seydikemer ilçelerinde yangınlar sürüyor.

Gündoğmuş'ta da üç mahalle tahliye edilirken Ümütlü Mahallesi'ne bölgenin çukurda kalması ve dumanla kaplanması nedeniyle giriş yasaklandı. Kentte Gündoğmuş dışındaki yangınlar şimdilik kontrol altına alındı. 

Muğla'da da çok sayıda noktada yangın var. Armutalan Mahallesi’nde, 400 hane, alevlerin evlere yaklaşması nedeniyle tedbir amaçlı boşaltılıyor.

GÜNCELLEME: 18.04

T.C. Milas Belediyesi ilçede yangınların şiddetini arttırarak devam ettiğini belirterek, tahliyelerin sürdüğünü duyurdu.

GÜNCELLEME: 17.26

Marmaris'te Hisarönü'nde 3 helikopterin Asparan'a doğru müdahale ettiği, ancak daha sonra rüzgar ve alanın tepelik olmasından dolayı müdahalede zorlanıldığı aktarılıyor. Bölgede yangının yerleşim yerlerine ulaştığı ve tahliye anonslarının yapıldığı belirtildi.

Orhaniye'de de rüzgarın denizden esmesinden dolayı komşu mahallelere doğru tepelerin yandığı kaydedildi.

Hisarönü

GÜNCELLEME: 16.47

Antalya'da alevlerin ilçe merkezine yaklaşması üzerine 2 bin 100 nüfuslu Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesine karar verildi. İlçedeki camilerden tahliye anonsları yapılmaya başlandı.

GÜNCELLEME: 16.10

Marmaris Hisarönü Mahallesi'ndeki yangın yayılmaya başladı. Kısa sürede büyüyen alevler yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yeniköy'de bir yangın başladığını, Gökpınar'da da bölüm bölüm yangınların devam ettiğini söyledi. Aşağı ve Yukarı Mazı bölgelerindeki yangınların kısmen kontrol altına alındığını belirten Aras, yangınların rüzgarla soğutma yapılamadan tekrar canlandığını söyledi.

Mazı ve Çökertme bölgesindeki tüm otel ve pansiyonlar ile bölgede yaşayanların güvenli bölgelere tahliye edildiğini söyleyen Ahmet Aras, "Yerel yönetimler olarak orman yangınlarını söndürme gücümüz yok. Tek ihtiyacımız yeterli hava desteği ile soğutma çalışması yapabilmek. Bazı bölgede sarp kayalıklar var, yetişemiyoruz. Karadan müdahale şansımız yok. Yapabileceğimiz tek şey meskun mahalleri korumak" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de 32 ilde 119 yangının kontrol altına alındığını, Antalya ve Muğla'nın yanısıra Dersim'de de yangınların kontrol altına alınamadığını duyurmuştu.

28 Temmuz'dan bu yana süren yangınlarda 864 kişi hastaneye kaldırıldı, 8 kişinin yaşamını yitirdi.