Sayfa yolu
MHP'li Feti Yıldız'dan 'fon krizi' yorumu: 'Devletimize güvenelim, garibin hakkını kimseye yedirmez'
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 01.10.2026 , 14:03
Borsadaki yüz milyarlarca liralık "fon vurgunu" AKP'nin en tepesindeki isimlere kadar uzanırken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın soruşturmaya dahil edilmemesine tepkiler sürüyor.
Muhalefet milletvekilleri de fon manipülasyonunun siyasi uzantılarının açığa çıkarılması için Meclis'te komisyon kurulmasını öneriyor.
Bugün Meclis açılışı öncesi kendisine gazetecilerin yönelttiği sorulara yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Devletimiz her türlü tedbiri alıyor. Her türlü takibi yapıyor. Devletimize güvenelim. Yetimin, garibin, gurebanın hakkını, hukukunu kimseye yedirmez. Yasal süreç devam ediyor" diye konuştu.
"Masumiyet karinesi" prensibine vurgu yapan Yıldız, "Kesin hüküm haline kadar, ’şu şahıs suçludur, bu suçsuzdur’ demem. Şüphelidir sadece benim için" dedi. Bir başka soru üzerine bu konuda Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına gerek görmediğini kaydeden Yıldız, "Bu tamamen adli bir mesele" ifadelerini kullandı.
soL Haber'de yer alan bu haberleri desteklemek, güç vermek için tüm okurlarımızı abone olmaya davet ediyoruz.
soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.