Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

MHP'den 'kız okulları'na destek: 'Laiklik elden gidiyor falan, bu teraneleri çok dinledik'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, karma eğitimini hedef alan Milli Eğitim Bakanı Tekin'in 'kız okulları' çıkışına destek verdi, 'Laikliğe bir şey olmaz' ifadesini kullandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.07.2023 , 21:59 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, karma eğitimi hedef alarak kız okulları açılabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e destek verdi.

Haber7'ye konuşan Yıldız, “Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” dedi.

“Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” diyen Yıldız şu ifadeleri kullandı:

“Bunlar laikliği, demokrasiyi bilmiyorlar. İnançlı ve inançsız olmanın ne olduğu bilmiyor. Milletin üzerinde ‘Demokles’in kılıcı’ gibi “Laiklik elden gidiyor” falan... Biz bu teraneleri çok dinledik. Bizim ülkemizde Anayasa’nın ilk 4 maddesi belli. Bunu da Cumhur İttifakı sıkı sıkıya sahipleniyor. Laiklik öyle tehlikede falan değil."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.