Metiner'den AKP'ye HDP uyarısı

Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner, 'HDP’yi kapatmak çözüm mü?' başlıklı köşe yazısında HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili hükümeti uyardı.

Haber Merkezi

Eski AKP'li vekil ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner  bugünkü köşe yazısında HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili hükümeti uyardı. 

Parti kapatmanın çözüm olmadığını savunanların “Peki gazete, dergi, televizyon, dernek ve banka kapatmak çözüm müdür?” şeklindeki sorulara yanıt vermesi gerektiğini söyleyen Metiner, “Terörle mücadeleyi sadece teröristle mücadeleye indirgeyen bakış açısına sahip bir demokratik devlet gösterilemez” dedi.

Metiner, yazısının devamında şunları kaydetti:

"Şimdi siyaseten diyeceklerime özellikle Cumhur İttifakı’nın partileri, özellikle de AK Parti kulak vermeli: HDP’yi besleyen sosyoloji iyi analiz edilmezse, özellikle HDP’nin ana damarını oluşturan dindar-milliyetçi Kürtlerin hassasiyetleri ve talepleri doğru okunmazsa, en önemlisi de onları kazanacak yeni bir siyasi akıl devreye alınmazsa, HDP’nin kapatılması tek başına çözüm olmaz. Bu işi mahkemeye havale etmekle sorunu çözmüş olmayız. Bu ülkenin Kürtlerini yanlış politikalarla HDP’nin kucağına itmenin vebali ağır olur, biline!"

Metiner geçtimiz günlerde yazdığı bir yazıda da iç cephenin ne yapılıp edilip tahkim edilmesinin gerektiğini söylemiş ayrıca 'yeni bir siyaset dilinin geliştirilmesi gerektiğini' belirterek Erdoğan'a "Ezcümle: Yeni bir kucaklaşma, yeni bir helalleşme ve yepyeni bir başlangıç için Reis’in düğmeye basması şart" diye seslenmişti.