Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Menzil'de miras kavgası: 'Eşyaları attılar, çocuklar üzerinde ayrımcılık yaptılar'

Muhammed Saki Elhüseyni taraftarları Menzil köyündeki medreseden zorla çıkarıldı, eşyalar ise sokağa atıldı. Yapılan açıklamada, “Hocalarımızı ağlatarak zorla sınıftan çıkardılar” denildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 06.01.2024 , 16:09 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Menzil Cemaati’nde sular durulmuyor. Cemaat mensuplarının "Gavs" olarak nitelendirdiği Abdulbaki Elhüseyni’nin 12 Temmuz 2023 tarihinde ölmesinin ardından cemaatin başına geçen üç oğlu arasında çıkan kavga büyüyor.

Elhüseyni’nin oğulları Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek, "eş şeyhlik" denilen bir sistem ile cemaati birlikte yöneteceklerini açıklamıştı. Ancak 2 Ocak tarihinde cemaatin merkezi konumunda olan Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyünde Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarı cemaat mensupları, Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarını medreseden attı.

BirGün’ün haberine göre; Menzil Cemaatinde yaşanan miras kavgasında yaşananlara dair görüntüler de ortaya çıktı. Görüntülerde, Fettah ve Mubarek’e bağlı müritlerin, Muhammed Saki Elhüseyni’ne bağlı cemaat mensuplarına ait eşyaları medresen dışarı attığı görülüyor.

'Kışkırtmak istediler'

Muhammed Saki Elhüseyni yanlıları tarafından yapılan yeni açıklamada ise yaşananlar şöyle anlatıldı:

-“Yalan attılar.

-Eş yönetim dediler, yönetime el koymaya kalktılar.

-Bayan hocalarımızı ağlatarak zorla sınıftan çıkardılar.

-Çocuklar olaylardan psikolojik olarak olumsuz etkilendi.

-Kışkırtmaya yönelik hareketler yaptılar.

-Çocuklar üzerinde ayrımcılık yaptılar.”

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.