Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Mehmet Şimşek: Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 27.11.2023 , 13:12 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Şimşek, yüksek teknoloji ürünlerinin üretimine güçlü destek sağlayacaklarını belirtirken cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedeflediklerini açıkladı.

Merkez Bankası'nın yeni Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi Programını değerlendiren ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın paylaşımını alıntılayan Şimşek, "Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız" derken teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, finansal fizibiliteyi bankaların inceleyeceğini, nihai kararı Merkez Bankası'nın vereceğini söyledi. 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.