Breadcrumb
Mehmet Akif Ersoy dosyası Saray'a uzandı: Sabah hedef gösterdi, DMM koordinatörü istifa etti
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Furkan Torlak
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 13.12.2025 , 18:50 Güncelleme Tarihi: 13.12.2025 , 23:48
Sabah gazetesi bugün, Habertürk'ün görevden alınan Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un merkezinde yer aldığı soruşturma kapsamında ifade veren kadın bir spikerin anlatımlarını manşetine taşıdı.
Haberde, Ersoy ve çevresindeki isimlere yönelik "grup seks, yasak ilişki ve uyuşturucu kullanımı" gibi iddialar yinelendi.
İfadede adı geçen kadın spiker, Ersoy'un kendisini Ankara'dan gelen arkadaşı "Furkan T." ile tanıştırdığını belirterek şu iddialarda bulundu: "Bir gün, 'Furkan T. ile beraber Ayfer B.'yi de alarak bir mekana gidecektik' dedi. Ancak mekan yerine, Akif'in kiraladığı eve gittik. Orada Furkan T. ve Ayfer'le birlikte uzun süre kaldık."
İfadenin devamındaysa Etiler'deki evde yaşananlara dair, "Manaz, Ersoy ve Ece A. parayı rulo yaparak kokain içtiler" iddiası yer aldı.
'Hedefteki isim Külliye'de'
Sabah'ın magazin detaylarıyla süslediği haberin ardındaki siyasi hesaplaşmaya dikkat çeken isim gazeteci Barış Terkoğlu oldu.
Terkoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, haberin aslında bir "iktidar savaşı" olduğunu vurguladı. Haberde adı "Furkan T." olarak kodlanan şahsın Cumhurbaşkanlığı'nda kritik bir görevde bulunduğunu belirten Terkoğlu, Sabah gazetesinin bu haberi yaparak Saray'a mesaj verdiğini ifade etti.
Terkoğlu paylaşımında, "Sabah gazetesindeki haber, uyuşturucu ve cinsellik hikayelerinin arasında özellikle Furkan T. isminin altını çiziyor. Bu kişi 'bilmek isteyen herkesin bildiği gibi' Cumhurbaşkanlığı’nda çok kritik bir koltukta oturuyor. Sanıyorum ki bu haberin ardından hedefteki ismin 'görevden affını istemesi' gelecek" dedi.
Saatler sonra istifa etti
Barış Terkoğlu'nun paylaşımından kısa bir süre sonra, tartışmaların odağındaki isim olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü Furkan Torlak, X hesabından bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Mehmet Akif Ersoy’u çocukluğundan beri tanıdığını belirten Torlak, istifa metninde "Şahsıma yönelik herhangi bir isnat söz konusu olmamasına rağmen, kişisel olarak hukuka aykırı bir eylem içerisinde bulunmadığımı özellikle vurgulamak istiyorum" ifadelerini kullandı.
Torlak, suçlamaları reddetmesine rağmen "kurumun itibarını" gerekçe göstererek görevini bıraktığını duyurdu. Açıklamasını, "Devletin ve kurumlarının itibarı, şahısların itibarından üstündür. Bu nedenle görev yaptığım kurumun yıpranmaması adına yürütmekte olduğum görevden istifa etme kararı almış bulunuyorum" sözleriyle tamamladı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.