Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Lütfü Savaş suç bastırıyor: 'Deprem öncesi çok şey yaptık ama Ankara'ya duyuramadık'

Depremde yıkılan evlerin açılışında boy gösteren, kimi inşaat firmalarıyla dirsek teması olan Lütfü Savaş, Hatay'daki yıkımda sorumluluğunu örtmeye çalışıyor.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.03.2024 , 22:42 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yerle bir olan Hatay'da, bütün tepkilere rağmen CHP'nin yeniden aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kentin yıkımındaki sorumluluğunu gizleme çabasında. Savaş bu kez de "Deprem öncesi çok şey yaptık ama sesimizi Ankara'ya duyuramadık" ifadelerini kullandı.

Depremde yıkılan evlerin açılışında boy gösteren, kimi inşaat firmalarıyla dirsek teması olan Lütfü Savaş, halkın tepkisine karşın kentteki sermaye ilişkileri sayesinde CHP tarafından yeniden aday gösterilmişti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin "Deprem Sonrası Yeniden Kalkınma ve Yatırım Planı Hazırlığı" proje tanıtımında konuşan Savaş, 2013 yılından itibaren şehirdeki riskli yapıları tespit edip kentsel dönüşüm yapmak için girişimde bulunduklarını savundu. Savaş, "Deprem öncesi çok şey yaptık ama sesimizi Ankara'ya duyuramadık. Yazılarımızı Ankara'ya ulaştırdık ama geri cevap alamadık" dedi.

ANKA'nın aktardığına göre Savaş şöyle konuştu:

"Deprem öncesi çok şey yaptık ama sesimizi Ankara'ya duyuramadık. Yazılarımızı Ankara'ya ulaştırdık ama geri cevap alamadık. 2013 yılından itibaren en riskli bölge olarak gördüğümüz iki mahallemizi 35 hektarlık alanı riskli alan ilan ettirip orada kentsel dönüşüm yapmak istedik. Ama biz büyükşehir olduk, büyükşehirle birlikte CHP ile siyasete devam ettiğimiz için iktidar bunu kendi partisine, Antakya Belediyesi'ne verdi. 9 yıl boyunca çivi çakılmadı ve kentsel dönüşüm olmadı. 2014'ten itibaren 32 hektarlık 7 mahallemizin tekrar riskli alan ilan edilmesi için çaba gösterdik. En son 2016 Aralık ayında yazı yazdık ama yazımıza cevap almadık. Tam 2019 yılının Mayıs ayında Ankara'dan bize resmi evrak geldi. Bu evrakta dedi ki 'Kentsel dönüşüm strateji belgenizi hazırlayın'. Kentsel dönüşüm strateji belgemiz 2 bin 220 sayfaydı, bunu gönderdik ama hiç cevap alamadık. İki defa bakanı aradık gene cevap alamadık. Sonuç itibarıyla 6 Şubat 2023 yılında müthiş bir felaketle uyandık."

Savaş şimdi de yıkımın sorumluluğunu üzerinden atmak için "cevap alamadık" diyor, ancak Hatay'daki yıkımın sorumluluğunu "cevap alamadık" dediği eski partisi AKP ile birlikte paylaşıyor.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.