Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

LGBT'lere, derneklere, gazetecilere operasyon sonrası TKP'den açıklama: 'Bu düzende kimse güvende değil'

"Ailem Güvende" adı altında yürütülen operasyonlarda LGBT derneklerinin yöneticileri ve gazeteci Tuğba Tekerek tutuklandı. İktidarın sansür, erişim engelleri ve tutuklama hamleleriyle tırmandırdığı gerici adımlara karşı Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yayımladı. Açıklamada "AKP'nin asıl derdi 'ailelerin güvenliği' değil, baştan aşağı çürümüş bu düzenin güvenliğidir" vurgusu yaptı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.09.2026 , 10:29 Güncelleme Tarihi: 16.09.2026 , 11:15

LGBT'lere yönelik operasyonlarda onlarca kişi tutuklandı.

Savcılığın sevk gerekçesinde, derneğin faaliyetleri ve sosyal medya paylaşımlarının “genel ahlâk anlayışını ihlal edecek” ve “toplumun ar ve haya duygularını rencide edebilecek” nitelikte olduğu ve "çocukların eşcinselliğe özenmesinin teşvik edildiği” öne sürüldü.

Gürcistan seçimleri döneminde yaptığı bir haber gerekçe gösterilerek hedef alınan ve tutuklanan gazeteci Tuğba Tekerek, gözaltındayken ilettiği mesajda suçlamalara "Kendimi KAOS GL’nin Instagram yetkilisi olarak buldum polis raporunda! Hiçbir dayanağı olmayan akla ziyan bir suçlama!" sözleriyle tepki gösterdi.

Saldırılar sadece LGBT, dernek ve gazetecilerle de sınırlı değil. Bir süredir sosyal medya hesaplarına yapılan erişim engelleri de, iktidarın sansürünün boyutlarını gözler önüne seriyor.

'Karanlığa bir an önce son vermek için ayağa kalkılmalı'

Türkiye Komünist Partisi (TKP) de operasyonların ardından bir açıklama yayımladı.

AKP’nin asıl derdinin "ailelerin güvenliği" değil, baştan aşağı çürümüş bu düzeninin güvenliği olduğu söylenen açıklamada, yurttaşların açık şekilde hedef gösterildiği belirtildi.

"Bu tabloya karşı yapılacak tek şey, bu düzene karşı yürütülecek mücadelenin büyütülmesi ve karanlığa bir an önce son vermek için ayağa kalkmaktır!" denildi.

'Bu düzende kimse güvende değil'

TKP'nin açıklaması şöyle:

"Bu düzende kimse güvende değil

AKP iktidarı yine kendi siyasi ajandasını merkeze alan bir dizi saldırıyı aynı anda sahneye koymuş durumda.

'Ailem güvende' adı altında yapılan operasyonlar bu saldırı halkasının bir parçasıdır.

Bir gece yarısı LGBT dernekleri, aile dayanışma dernekleri ve gazetecilere yapılan operasyonun ardından basına servis edilenlerle gerçekte yapılmak istenenler arasında hiçbir bağlantı bulunmamaktadır.

AKP’nin asıl derdi 'ailelerin güvenliği' değil, baştan aşağı çürümüş bu düzeninin güvenliğidir. Bunun için yurttaşlar açık şekilde hedef gösterilmektedir.

Amaçları iddia edildiği gibi emperyalist merkezlerin fon ağlarıyla mücadele etmek de değildir. Fonlar iktidarın yandaş derneklerine milyon avrolar düzeyinde akmaya devam etmektedir.

Ayrıca bu operasyonlar, bir 'muhalefet' milletvekilinin öne sürdüğü gibi çözüm süreci ve iktidara karşı bir provokasyon değil; aksine Yeni Osmanlıcı, cumhuriyet ve laiklik düşmanı stratejinin doğrudan parçasıdır.

Dün yaşanan tutuklamalar, eylemlere yönelik saldırılar ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu yüzden fazla kişinin gözaltına alınması tam da bu stratejinin sonucudur.

Bu tabloya karşı yapılacak tek şey, bu düzene karşı yürütülecek mücadelenin büyütülmesi ve karanlığa bir an önce son vermek için ayağa kalkmaktır!"


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.