Laikliğe karşı işlenen suçlar devam ediyor: Dosya kabarıyor

TKP, Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında her hafta laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosya serisinin yeni sayısını yayımladı.

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Tarikatların Ensesindeyiz çalışması kapsamında, laikliğe karşı işlenen suçlara yer verdiği dosyayı yayımlamaya devam ediyor.

Her pazartesi günü yayımlanan "Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar" dosyasının, 13'üncü sayısı yayımlandı.

Açıklamada, "Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı" ifadelerine yer verildi.

Dosyada son bir hafta içinde laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle sıralandı:

1. Ramazan ayıyla birlikte kamusal alanlara müdahaleler arttı. Konya Selçuk Üniversitesi’nde öğrenciler öğlen yemeği yiyemiyor. Geçtiğimiz yıl da Konya Selçuk Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde sabah ve öğlen yemekleri iptal edilmiş, sadece iftar programına menü açılmıştı.

2. Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki 30 Ağustos Ortaokulu’ndaki din kültürü öğretmeni, velilerin onayı olmadan öğrencilere takke ve eşarp giydirerek camiye götürmek istedi. Durumu öğrenen bir veli öğrencilerin götürülmesine engel oldu.

3. Muğla’da Hizmet Vakfı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın ortak kuruluşu olan ve ihalesiz şekilde kıyıları alan MUÇEV, şimdi de Bodrum ve Marmaris’teki üç koyu kiralıyor. Yönetiminde AKP’li isimlerin olduğu şirket, milyonlarca lira kazanacak.

4. Devlet Su İşleri’nin Ankara’daki lojmanlarında Ramazan Ayı boyunca, “Hanımlara özel Kuran kursu ve mukabele” etkinlikleri düzenleyeceği öğrenildi.

5. AKP’nin Eskişehir adayı Nebi Hatipoğlu Birlik Vakfı ile bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda konuşma yapan Hatipoğlu, başkan seçilmesi durumunda Birlik Vakfı ve diğer vakıflara belediyenin maddi manevi kaynaklarını açma vaadinde bulundu.

6. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2023 yılının Ağustos ayından bu yana açıklamadığı yatırım teşvik belgesi listesi yayınlandı. Buna göre, bakanlığın Eylül-Aralık 2023 döneminde teşvik verdiği kurumların arasında Cübbeli Ahmet’in onursal başkanı olduğu Hoca Ahmet Yesevi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erenköy cemaatinin Ankara kolu olan Muradiye Eğitim Öğretim Hizmetleri Anonim Şirketleri, Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Yeni Türkiye Eğitim Vakfı İktisadi İşletmesi gibi kurumlar da bulunuyor.

7. HÜDA-PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı’nın seviyesiz esprisi gündem oldu. Ramanlı, Batman Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Muazzez Baktaş’ı ziyareti sırasında “biz demokrat insanlarız, vallahi hangi renk çarşaf giyerseniz size karışmayız” dedi.

8. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, açlık ve yoksullukla boğuşan vatandaşa ‘sabır’ çağrısı yapıp lüks ve şatafattan kaçınılmasını isteyen fetvalar yayınlarken kızı Feyza Erbaş, lüks aracının anahtarına şiir yazdı. Daha önce avro yükseldiği için en küçük çocuğunu yurtdışına çıkaramadığından yakınan Feyza Erbaş, sosyal medya hesabından aracının anahtarının fotoğrafını paylaştı.

9. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Türkiye genelinde düzenlediği, lise ve üniversite öğrencilerini kapsayan “Gençlik Bilgi Yarışması”nda dereceye giren ilk 44 öğrenci umre ziyaretiyle ödüllendirilecek. Bilgi yarışmasına yönelik sınavların düzenlendiği şehirlerde okullara giden müftüler öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

TKP'den yapılan açıklamada "Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız. Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız. Tarikatların Ensesindeyiz!" denilerek laikliğe karşı işlenen suçları [email protected] adresine ihbar etme çağrısında bulunuldu.