KYK nöbetçi yurda kapasitesinden fazla öğrenci yerleştirdi: Öğrenciler açıkta kaldı

KYK'nin, İstanbul'daki nöbetçi yurda kapasitesinden fazla öğrenci yerleştirmesi nedeniyle öğrenciler açıkta kaldı. Geçici olarak başka bir yurda yerleştirilirken, durumun belirsizliği devam ediyor.

Haber Merkezi

Yaz aylarında Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında kalan öğrencilerin sayısında azalma meydana gelmesi nedeniyle, şehirlerdeki birçok yurt geçici olarak kapanıyor.

Söz konusu dönemde okumakta olduğu şehirde kalmaya devam edecek olan üniversite öğrencileri ise bu dönemde belirlenen nöbetçi yurtlara yerleştiriliyor.

Nöbetçi yurtlara geçişler dün itibariyle başladı. Ancak İstanbul'da KYK tarafından nöbetçi yurdun odalarına kapasitesinden daha fazla öğrenci yerleştirilmesi nedeniyle kadın öğrenciler açıkta kaldı.

Saatlerde yurt önünde bekletilen öğrenciler apar topar farklı bir yurda yerleştirildi. Söz konusu yurt, nöbetçi yurt statüsünde olmadığından, mağdur edilen öğrencilerin orada ne kadar süre barınabileceği belirsizliğini koruyor.

Günler önce isimler toplandı, geçişler dün başladı

Yaz döneminin gelişiyle birlikte İstanbul’da konaklayan öğrenci sayısının azalması dolayısıyla KYK yurtlarının çoğunu kapatıyor. Bazı yurtları nöbetçi yurt belirleyen kurum, halihazırda yurtlarda kalan ve İstanbul’da kalmaya devam edecek öğrencileri belirlediği nöbetçi yurtlara geçici olarak nakil ediyor.

Bu kapsamda İstanbul'da kadın öğrenciler için birisi Avrupa yakasında olan Gülbahar Hatun Öğrenci Yurdu, diğeri ise Anadolu yakasında bulunan Aliye İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu nöbetçi yurt olarak belirlendi. Öğrencilerin kendi kaldıkları yurtlardan nöbetçi yurtlara geçiş tarihi 1 Temmuz saat 17:00 olarak ilan edilirken, belirtilen tarihten yaklaşık on gün öncesinde de İstanbul’da kalacak öğrencilerin isim listesi alındı.

Kontenjan yetmedi, öğrenciler açıkta kaldı

İstanbul’da kalacak öğrenci sayısı günler öncesinde belirlenmiş olmasına karşın, nöbetçi yurtlara geçişlerin başladığı gün Gülbahar Hatun Öğrenci Yurdu'nun kontenjanının yetersiz olduğu ortaya çıktı.

KYK tarafından nöbetçi yurdun odalarına, kapasitesinden daha fazla öğrencinin isminin kaydedildiği öğrenildi.

Nöbetçi yurda eşyalarıyla birlikte gelen öğrenciler saatlerce yurt önünde bekletildi. Kimisinin odalara yerleşmesine izin verilmedi.

Öğrencilere ne olacak?

Öğrenciler yaşadıkları mağduriyeti kendi kaldıkları yurt yönetimlerine iletti. Ancak yurtlardan gelen cevap, yurtları boşaltmaları ve nöbetçi yurtlara geçmeleri gerektiği yönünde oldu.

Yaşanan mağduriyet nedeniyle çıkan kargaşanın ardından KYK tarafından saatlerce nöbetçi yurt önünde bekletilen öğrenciler apar topar Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu'na yönlendirildi.

nöbetçi yurt statüsünde olmadığından, mağdur edilen öğrencilerin orada ne kadar süre barınabileceği belirsizliğini koruyor.

Cevizlibağ'daki yurt, nöbetçi yurt statüsünde olmadığından, mağdur edilen öğrencilerin orada ne kadar süre barınabileceği belirsizliğini koruyor. Öğrencilere herhangi bir açıklama yapılmazken, KYK de konuya dair sessizliğini koruyor.