Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Komedyen Deniz Göktaş cezaevinden çıktı: ‘Umarım hep beraber özgürlüğümüze kavuşacağımız bir hal gelir’

88 gündür tutuklu bulunan komedyen Deniz Göktaş cezaevinden tahliye edildi. Tahliyesi sonrası Göktaş “Tabii ki dışarıda olmak çok güzel ama içeri ya da dışarı çok fark etmiyor. Umarım hep beraber özgürlüğümüze kavuşacağımız bir hal gelir” dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.09.2026 , 22:35 Güncelleme Tarihi: 28.09.2026 , 22:39

'Ölü Deniz' adlı stand-up gösterisi gerekçe gösterilerek 3 Temmuz’da tutuklanan komedyen Deniz Göktaş tahliye oldu. Göktaş'ı Çorlu'daki "kuyu tipi" Karatepe Cezaevi önünde ailesi ve arkadaşları dahil çok sayıda kişi karşıladı.

Göktaş yaptığı ilk açıklamada "İçeri ya da dışarı çok fark etmiyor. Umarım hep beraber özgürlüğümüze kavuşacağımız bir hal gelir" dedi.

88 gündür cezaevinde tutuklu bulunan Göktaş ilk açıklamasında şunları söyledi:

Sinem Dedetaş burada, Mehmet Pehlivan burada. Hayalim üçümüzün tek bir arabayla beraber çıkıp İstanbul’a gitmesiydi ama olmadı… 

Oğuzhan Uğur burada ve suçlamasını hâlâ bilmiyorum, izlememe rağmen haberleri. Türkiye’de benim gibi tutuklu yargılanan veya fikirlerinden dolayı mahkum olan binlerce insan var. Tabii ki dışarıda olmak çok güzel ama içeri ya da dışarı çok fark etmiyor. Umarım hep beraber özgürlüğümüze kavuşacağımız bir hal gelir.”

"Cumhurbaşkanı'na alenen hakaret", "basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamalarıyla yargılanan Göktaş, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinde 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi salonunda bugün görülen duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Göktaş suçlamaları reddederek beraat ve tahliye kararı verilmesini talep etti.

Savcılık ise mütalaasında Göktaş'ın tüm suçlamalardan cezalandırılmasını ve verilecek hükümle birlikte tahliye edilmesini istedi. 
"Suçu ve suçluyu övme" suçlamasından beraat kararı veren mahkeme, "Dini değerleri aşağılama" suçlamasından 7 ay 15 gün, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından da 11 ay 20 gün hapis cezasına hükmetti. Mahkeme Göktaş'ın tahliyesine karar verdi.


soL'un dört kez sansürlenen X hesabını takip ederek yaygınlaştırabilirsiniz. 

soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.