Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Kılıçdaroğlu’ndan Mansur Yavaş’ın istifasına ilk yorum: 'Kendi siyasal tercihi'

Mansur Yavaş’ın CHP’den istifasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın kararını “kendi siyasal tercihi” olarak değerlendirdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 23.09.2026 , 16:41

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP'den istifa ederek siyasi yoluna bağımsız devam edeceğini açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk değerlendirme geldi.

Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın istifasına ilişkin yaptığı kısa açıklamada, “İstifa tek taraflı bir işlemdir. Kendi siyasal tercihi” dedi.

Yavaş, bugün yaptığı açıklamayla CHP üyeliğinden ayrıldığını duyurmuş, kararının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bağımsız olarak sürdüreceğini belirtmişti.

İstifa açıklamasında CHP içinde kendisi ve izlediği tutumla ilgili rahatsızlık bulunması halinde gereğinin yapılacağını daha önce söylediğini hatırlatan Yavaş, “Bugün yapılan bazı açıklamalar nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden ayrılıyor, siyasi yoluma bağımsız olarak devam ettiğimi kamuoyunun takdirine sunuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yavaş ayrıca, siyasete ve siyasetçiye duyulan güvenin zarar gördüğünü belirterek seçmenin sandıkta yalnızca bir isme değil, siyasi bir iradeye de oy verdiğini savunmuştu. “Seçmenin iradesine sadakat, siyasetin namusudur” diyen Yavaş, bundan sonra bütün Ankaralılara aynı anlayışla hizmet etmeyi sürdüreceğini açıklamıştı.

 

CHP Sözcüsü Sarı: 'Siyasi aidiyetini netleştirmiş'

Yavaş’ın istifasının ardından CHP Sözcüsü Müslim Sarı da açıklama yaptı. Sarı, istifanın tek taraflı bir işlem olduğunu belirterek, “Hayırlı uğurlu olsun demek düşer bize” dedi.

Sarı, Yavaş’ın CHP’nin kurumsal kimliği içinde siyaset yapmasını tercih ettiklerini ancak kararın Yavaş’ın kendi değerlendirmesi olduğunu söyledi. “Asıl olan Cumhuriyet Halk Partisi'dir” diyen Sarı, CHP’nin yoluna devam edeceğini belirtti.

Yavaş’ın istifasının ardından Kılıçdaroğlu’nun Sarı’yı makamına çağırarak konuyla ilgili görüştüğü de aktarıldı.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.