Sayfa yolu
Yavaş'ın ardından belediye başkanları da adım attı: Ankara'da peş peşe istifa haberleri
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Fotoğraf: ANKA Haber Ajansı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 23.09.2026 , 15:08 Güncelleme Tarihi: 23.09.2026 , 15:42
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın istifasının ardından ilçe belediyelerinden de benzer haberler gelmeye başladı.
Önce Ankara'nın Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap ve Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç da CHP'den istifa ettiğini duyurdu.
Kalecik Belediye Başkanı Satılmış Karakoç, "Bize verilen oyları yalnızca bir siyasi destek değil, Kalecik adına verilmiş bir emanet olarak gördük. İçinden geçtiğimiz süreç ve yaşanan gelişmeler doğrultusunda, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden ayrılarak Belediye Başkanlığı görevime bağımsız olarak devam etme kararı aldım" dedi.
Karakoç, "Mansur Başkanımızın yanında yürümeye devam edeceğim. Makamlar değişebilir, siyasi şartlar değişebilir. Ancak bizim Kalecik’e olan sorumluluğumuz değişmeyecek. Bundan sonra da dün olduğu gibi; oy verenin de vermeyenin de, her görüşten hemşehrimizin Belediye Başkanı olarak çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.
Bu yazı bu ay soL'da okuduğunuz 10'inci yazı. Düzenli okurlar bizi çok mutlu ediyor. soL’a katkıda bulunmak istemez misiniz?
Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap da "Bugün geldiğimiz noktada, Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğimden ayrılıyor, siyasi yoluma bağımsız olarak devam etme kararı aldığımı kamuoyunun takdirine sunuyorum. Mansur Yavaş Başkanımızla çıktığımız bu yolda, bana güvenen ve destek veren hemşehrilerime verdiğim sözlerin arkasındayım. Seçildiğim ilçede, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hiçbir ayrım gözetmeden; aynı azim, kararlılık ve sorumluluk anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.
Gölbaşı, Kalecik ve Beypazarı belediye başkanları hakkında daha önce CHP’den istifa edecekleri yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Belediye başkanları bu iddiaları yalanlamıştı.
Güdül, Ayaş, Şereflikoçhisar, Polatlı, Elmadağ...
Ardından Güdül Belediye Başkanı Mehmet Doğanay da CHP'den istifa etti. Doğanay da "Mansur Yavaş ile birlikte yol yürümeye ve hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğini" söyledi. Güdül Belediye Başkanı istifasını sosyal medya hesabından duyurdu.
Hemen sonra da Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Mustafa Koçak, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve Ayaş Belediye Başkanı İzzet Demircioğlu'ndan da CHP'den istifa haberi geldi.
Son olarak da Elmadağ Belediye Başkanı Adem Barış Aşkın, CHP'den istifa etti.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.