Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Kılıçdaroğlu İstanbul programını iptal etti: 'Bazen en doğrusu, kalabalıklar içinde görünmek değil'

Bu sabah İstanbul'a gideceği ve kentin girişinde karşılanacağı duyurulan Kılıçdaroğlu'nun programı saatler kala iptal edildi. Kılıçdaroğlu, "Muharrem ayının ve Aşura gününün siyasi polemiklere edilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 25.06.2026 , 13:20

AKP’nin yargı kararıyla resmi olarak CHP Genel Başkanı sıfatını kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün İstanbul'da gerçekleştirmesi planlanan program iptal edildi.

Araç konvoyuyla karşılanması planlanan ziyaretin, programdaki "zorunlu değişiklik" nedeniyle gerçekleştirilmeyeceği bildirildi. 

CHP İstanbul İl Başkanlığı kayyımı Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 08.00'de İstanbul'a geleceğini açıklayarak, karşılamanın Dudullu Çamlıca Gişeleri'nde gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

Paylaşımında partililere çağrıda bulunan Tekin, "İstanbul tek yürek, Genel Başkanını bekliyor. Birlik için, dayanışma için, umut için... Seni bekliyoruz Sayın Genel Başkanım" ifadelerini kullanmıştı.

Saatler kala iptal edildi

Ancak planlanan ziyaret, programın başlamasına kısa bir süre kala iptal edildi. Gürsel Tekin, daha sonra yaptığı yeni açıklamada Kılıçdaroğlu'nun İstanbul programının gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu. Tekin, "Sevgili yol arkadaşlarım, genel başkanımızın bugün gerçekleştirmesi planlanan programı iptal edilmiştir. Bilginize sunar, anlayışınız için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Katılmamamın daha doğru olacağı kanaatine vardık

Etkinliğin neden iptal edildiğine dair açıklama Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, programı siyasi tartışmalara neden olmamak amacıyla iptal ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Hiçbir inancı, hayatımın hiçbir döneminde siyasetin ve propagandanın malzemesi yapmayı doğru görmedim. İslam inancının en müstesna zamanlarından olan Muharrem ayının ve Aşura gününün de siyasi polemiklere, gerilimlere, kavgalara, propaganda hesaplarına ve istismara konu edilmesine müsaade etmeyecek; en azından bu utancın ve bu vebalin bir parçası olmayacağız.

Bizim nazarımızda toplumsal ve manevi değerler; siyasi ikbal hesaplarından ve günlük siyasi kazanımlardan çok daha kıymetlidir. Bu değerlere karşı gösterilmesi gereken özen, her türlü siyasi hesap ve beklentinin üzerindedir. Bu anlayışla, programımızda yer almasına rağmen, içinde oluşan atmosfer nedeniyle Aşura etkinliğine fiziken katılmamanın daha doğru, daha anlamlı ve daha isabetli olacağı kanaatine vardık. Çünkü bazı zamanlarda en doğru duruş, kalabalıkların içinde görünmek değil; inancın siyasete malzeme edilmesine ortak olmamaktır.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.