Sayfa yolu
Özel ‘sol’ değil, ‘Millet İttifakı’ partisi kuracak
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 24.06.2026 , 09:15
Algoritmaya müdahale edin: Tek bir işlemle soL Haber’i Google’da ‘tercih edilen kaynak’ olarak seçin, aramalarınızda soL öne çıksın.
AKP’nin mutlak butlan kararı sonrası partinin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultaya gitmeme kararı, CHP’de Özgür Özel liderliğinde yeni parti kurulması ihtimalini güçlendirdi.
Özel’in kuracağı yeni partinin hattı, aslında CHP’de strateji itibarıyla Kılıçdaroğlu’nun “Millet İttifakı” planının bir devamını göreceğimizi gösteriyor.
Nefes’te yer alan habere göre, Özel’in kurmayları yeni partinin “sol parti” değil, “Türkiye İttifakı” çizgisinde konumlanacağını söyledi.
“Türkiye İttifakı” vurgusunun arka planında Cumhurbaşkanlığı seçimi hesaplarının yattığı ifade edilirken, Özel’e yakın bir isim şöyle konuştu:
İddiamız göstereceğimiz adayın Türkiye’nin yeni cumhurbaşkanı olması. Bunun için de yüzde 50+1 oy alması gerekiyor. Türkiye’nin tamamına hitap etmek için kırmızı çizgilerimizden taviz vermeden Türkiye İttifakı’nı kurmalıyız.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.