Kepez Belediyesi şantiyesinde iş cinayeti: Büyük ihmal iddiası

Kepez Belediyesi’nde çalışan Ali Şahin şantiyede varillerin kapağını açmaya çalışırken bir varilin alev alması sonucundu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şahin yaşamını yitirdi.

Haber Merkezi

Çanakkale'ye bağlı Kepez Belediyesi Fen İşleri bölümünde çalışan Ali Şahin isimli işçi içerisinde kimyasal sıvı bulunan varili elektrikli kesme aletiyle keserken içerisinde bulunan sıvının alev alması sonucu yanarak ağır yaralandı.

Dün akşam saatlerinde İstanbul'da bir hastaneye sevk edilen Ali Şahin yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Kepez Belediyesi'ne bağlı bir şantiyede kaynak ve demir işlerinde çalışan Ali Şahin'in aslında belediye çay bahçesinde garson olarak çalışmak üzere işe alındığı ve halen bu kadroda olduğunu, yeterli iş ve güvenlik eğitimi verilmeden başka bir sahada görevlendirildiği iddia ediliyor.

TKP: Takipçisi olacağız

Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacağını belirterek şöyle dedi:

"Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve dün geçirdiği iş kazası sonucu ağır yaralanan Ali Şahin’in verdiği yaşam mücadelesini kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.  

Acımız ve öfkemiz büyük. 

TKP Çanakkale İl Örgütü olarak Ali Şahin'in ailesine, çalışma arkadaşlarına ve tüm Çanakkale halkına başsağlığı diliyoruz.  

Kepez Belediyesi’nde garson olarak işe başladığı bilinen Ali Şahin’in yanıcı ve patlayıcı sıvılarla dolu varillerin sökümü gibi tehlikeli ve görev tanımının dışında bir işte mesleki yeterliliği gözetilmeden, gerekli iş güvenliği eğitimlerini almadan hukuksuzca görevlendirildiği iddiası yaşanan olayın bir iş kazası değil, iş cinayeti olduğunu açıkça gösteriyor.  

Bu noktada Kepez Belediyesi derhal iddialara yanıt vermeli ve genç bir işçi kardeşimizin ölümüyle sonuçlanan bu iş cinayetinin sorumlularını halka açıklamalıdır!  

TKP Çanakkale İl Örgütü olarak yaşanan iş cinayetinin takipçisi olacağımızı duyuruyor; Kepez Belediyesi'nde örgütlü tüm sendikaları yaşanan bu cinayete karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz. 

TKP Çanakkale İl Örgütü"