Kemal Okuyan’dan Maçoğlu açıklaması: 'Çok iddialı bir ekip kuracağız'

Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu‘nun Kadıköy Belediyesi’nde adaylığının kesinleşmesinin ardından açıklama yapan TKP Genel Sekreteri Okuyan, “Çok iddialı bir ekip kuracağız. Hazırlıklara başladık” dedi.

Haber Merkezi

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde İstanbul’un Kadıköy ilçesinden aday olacak.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Maçoğlu’nun adaylığına ilişkin Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuştu.

Adaylık kararını Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun (SMF) aldığını ve TKP’ye ilettiklerini söyleyen Okuyan, “Diğer üç ilçe gündemde değil. Fatih Mehmet Maçoğlu’nun kendi bulunduğu siyasi kurum SMF böyle bir karar aldı. Uzun süredir görüşüyorduk zaten. Kararı değerlendiriyoruz. Kadıköy adaylığı iddialı bir adaylıktır. Çok iddialı bir ekip kuracağız. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İttifak açıklaması

Seçimdeki ittifaklara ilişkinde konuşan Okuyan, “Farklı partiler de eklenebilir” dedi.

Okuyan, "TKP ile Türkiye İşçi Partisi (TİP) arasında yerel seçimlere ilişkin bir ittifak olacak mı" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Onlar kendileri karar verecektir. Her partiyle ayrı ayrı görüşülecek. Biz, Türkiye İşçi Partisi’ni seçilebilir, iddialı olduğu yerlerde destekleyebiliriz. Ancak CHP ve HDP ile iş birliğimiz söz konusu değil