Kayseri'de belediye ile anlaşmazlık yaşayan şahıs kendisini ve eşini ateşe verdi

Kayseri'deki yol yapım çalışmalarında Yahyalı Belediyesi ile anlaşmazlık yaşayan şahıs, eşi ile belediye binası önüne giderek kendisini ve eşini ateşe verdi.

Haber Merkezi

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde 44 yaşındaki Mesut D, belediye ile yaşadığı yol yapım anlaşmazlığı nedeniyle kendini ve 36 yaşındaki eşi Kevser D.'yi  Yahyalı Belediyesi önünde ateşe verdi. Mesut D. ve Kevser D. ile alevleri söndürmek isterken yaralanan bir polis memuru ve bir belediye personeli hastaneye kaldırıldı.

DHA'nın haberine göre; olay, saat 11.00 sıralarında Yahyalı Belediyesi önünde meydana geldi. Kocahacılı Mahallesi’ne yol yapım çalışmalarında belediye ile anlaşmazlık yaşayan Mesut D, eşi Kevser D. ile belediye önüne geldi. Belediye ekiplerine tepki gösteren Mesut D., yanında getirdiği benzini üzerine döktükten sonra çakmakla kendini ve eşini ateşe verdi.

Çevredekiler tarafından yangın söndürüldü. Bu sırada alevlere müdahale eden bir polis memuru ile bir belediye personeli de yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Yahyalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Mesut D. ve Kevser D.'nin vücudunda ikinci derece yanık olduğu tespit edilirken, belediye personellerinin sağlık durumlarını ise iyi olduğu öğrenildi. Belediye önünde bulunan bir otomobilde de maddi hasar meydana geldi.

Konuyla ilgili Yahyalı Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, "Bugün ilçemiz Kocahacılı Mahallesi’ne yol ölçümü için giden belediye personellerimize akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş silah çekmiş ve ölümle tehdit etmiş, belediye aracını ise yakmaya çalışmıştır. Ardından aynı vatandaş ailesi ile birlikte belediyemiz önüne gelmiş, belediyemiz ile alakası olmayan bir konu nedeniyle belediyemizi suçlamış, getirmiş olduğu benzin ile kendini, eşini, polis memurunu ve belediyemiz personellerini ateşe vermiştir. Bu elim olay bizi derinden üzmüştür. Bu olayda yaralanan polis memurumuza, belediye personellerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.