Jandarma Komutanı Orgeneral Arif Çetin Ağarlar'ın 'aile dostu'ymuş

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in Tolga Ağar'ın twitter hesabında yayınlanmış fotoğrafları yeniden hatırlandı. Çetin'in ilginç başka dostlukları da ifşa oldu.

Haber Merkezi

Ülkücü mafya Sedat Peker yayınladığı videolarda Mehmet Ağar, Tolga Ağar ve Pelikan grubu hakkında konuşmuştu.

Peker'in Elazığ'da iki yıl önce ölü bulunan Yeldana Kaharman'ın ölümünde Tolga Ağar'ın rolüne ilişkin açıklamalarından sonra Ağar'dan ve  Jandarma Genel Komutanlığı'ndan açıklama gelmişti. Açıklamalarda tüm iddialar yalanlanmıştı. Peker üçüncü videosunda iddialarını yineledi. 

Peker’in, olayın üstünü örtmekle suçladığı Jandarma açıklamasını Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan önce yapması dikkat çekmişti. 

Tüm bu gelişmeler konuşulurken Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in Mehmet Ağar ve Tolga Ağar'la fotoğrafları ortaya çıktı. Çetin'in ilginç başka dostlukları da ifşa oldu.

Tolga Ağar karşısında elleri bağlı duran Çetin’in Metro Turizm’in kaçak sahibi Galip Öztürk ile gasp ve haraç çetesi lideri Selahattin Yılmaz’la da fotoğrafları gündeme geldi. 

Çetin'in cinayet suçundan aldığı müebbet hapi cezası Yargıtay tarafından onanınca yurt dışına kaçan Metro Turizm sahibi Galip Öztürk'le hem makamda, hem Öztürk’ün evinde görüşmesine ilişkin fotoğraflar da yeniden gündem oldu.

Gasp ve haraç çetesi lideriyle de 'aile dostu'

Selahattin Yılmaz'ın Alaattin Çakıcı’nın "sağ kolu" olduğu iddia ediliyor. 

Ünlü gasp ve haraç çetesi lideri Yılmaz’ın Jandarma Genel Komutanı Orgenaral Arif Çetin'le dostluğunu oğlu insatgram hesabından paylaştığı fotoğraflarla anlatıyor.  

‘AKP Çocukları’ adlı twitter hesabında, paylaşılan Instagram profilinin Yılmaz’ın oğlu Alperen Göktuğ’un olduğu, babasıyla fotoğrafını paylaştığı bilgisi veriliyor. Yılmaz’ın Arif Çetin’i makamında ziyaret ettiği fotoğraflar da bulunuyor. 

Çete lideri Yılmaz'ın, Erdoğan'ın dünürü Sadık Albayrak'la da Trabzon'da çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Öte yandan mafya lideri Çakıcı’nın Ocak 2021’de yaptığı Kayseri ziyaretinde kendisini MHP Kayseri Milletvekili Mustafa Baki Ersoy’la beraber Selahattin Yılmaz karşılamıştı. Ayrıca, Selahattin Yılmaz'ın oğlu Alperen Göktuğ Yılmaz, Alattin Çakıcı'nın kendilerini ziyaret ettiği bir başka fotoğrafı da paylaşmıştı.

Ne olmuştu?

Jandarma Genel Komutanlığı, Peker'in yayınladığı video hakkında bir açıklama yayınlamıştı. Peker'in Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga Ağar hakkınaki ifadelerini yalanlayan Jandarma, Yeldana Kahraman'ın "jandarmaya herhangi bir müracaatının kesinlikle söz konusu olmadığı gibi helikopterle aldırılmasının gerçek dışı olduğunu" iddia etmişti.

Peker yayımladığı videoda ne demişti?

Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonlar sonrası çektiği videoda "Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır" diyerek yeni videolar çekeceğini söylemişti. "Mehmet Ağar ve Pelikancıların gerçek yüzü" başlığıyla yayınladığı ikinci videoda Peker, "Tolga kardeşin hikâyeleri böyle bitmiyor. Bir kız var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra helikopterle gelip bu kardeşi babası aldırıyor. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Orada bir garipceğiz öldü, herkes biliyor kimse sesini açmıyor" diye konuşmuştu.