Sayfa yolu
İsrail Lübnan’a saldırılarını sürdürüyor: En az 4 kişi yaşamını yitirdi
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
İsrail Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırılarında okulları da hedef alıyor. (Foto: AA, 21 Ekim 2025)
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 24.10.2025 , 10:42
İsrail ordusunun, ateşkese rağmen Lübnan’a dün düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 4’e yükseldi.
Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Nebatiye'ye bağlı Arabsalim beldesi çevresinde bir bina ile ilkokulu hedef aldı. Ateşkese rağmen yapılan saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti.
Dün gün içinde İsrail'in Lübnan'ın Bekaa bölgesinde düzenlediği hava saldırılarında da 2 kişi hayatını kaybetmişti.
İsrail, Ekim 2023’te Lübnan'a yönelik saldırı başlatmış, Eylül 2024'te bu saldırı geniş çaplı bir savaşa dönüşmüştü. Savaşta 4 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 17 bin kişi yaralanmıştı.
Kasım 2024'te Hizbullah ile İsrail arasında sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen, İsrail ateşkesi 4 bin 500'den fazla kez ihlal etti ve bu ihlaller sonucunda yüzlerce sivil öldü ve yaralandı.
İsrail, ayrıca son savaşta Lübnan'da ele geçirdiği 5 tepeyi halen işgal altında tutarken, onlarca yıldır elinde bulundurduğu bazı bölgelerdeki varlığını da sürdürüyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.