Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İran: ABD'nin 27 Haziran'da başlattığı saldırılarda 50 kişi hayatını kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı, ABD’nin 27 Haziran’dan bu yana, ülkeye düzenlediği saldırılarda 50 kişinin yaşamını yitirdiği, 500’den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 18.07.2026 , 15:40 Güncelleme Tarihi: 18.07.2026 , 15:41

İran Sağlık Bakanlığı, ABD’nin 27 Haziran’dan bu yana, ülkeye düzenlediği saldırılarda 50 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Sosyal medya platformundaki hesabından saldırılara ilişkin son bilgileri paylaşan Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kirmanpur, saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 500’den fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Bazı yaralıların hastanelerde tedavisinin devam ettiğini aktaran Kirmanpur, 460 kişinin ise tedavilerinin ardından taburcu edildiği bilgisini kaydetti.

ABD son 10 günde Hürmüzgan eyaletindeki 12 şehirde 95 noktayı vurdu

Hürmüzgan Valiliği, ABD saldırılarına ilişkin bilgi verdi. ABD’nin sadece son on günde İran’ın Hürmüzgan eyaletinde yer alan 12 şehirde 95 noktaya saldırı düzenlediği bildirildi.

Valilik bu saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.