Instagram ve Twitter Filistin'e destek mesajlarını sansürlüyor

İnstagram ve Twitter, Filistine destek paylaşımında bulunan kullanıcıların mesajlarını kaldırdıktan sonra bunun bir 'sistem hatası' olduğunu söyleyerek özür diledi. Ancak sansür buna rağmen sürüyor.

Dış Haberler

Instagram ve Twitter İsrail'in onlarca sivili öldürdüğü saldırılara ve zorla tahliyelere  karşı Filistin'e destek mesajlarını sansürlemeye başladı.

Tepkiler üzerine sosyal medya platformları silinen gönderilerden "sistem hataları"nı sorumlu tutarken buna karşın içerikleri sansürlemeye devam ettiler.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerinden zorla tahliye edilen Filistinlilere destek için paylaşılan etiketleri içeren bazı paylaşımların son bir haftadır kaldırıldığı ve hesapların topluluk "standartlarını ihlal ettiği" gerekçesiyle engellendiği sosyal medya kullanıcıları tarafından dile getirildi.

Instagram ve Twitter'sa hesapların "otomatik sistemleri tarafından yanlışlıkla askıya alındığını" öne sürdü. Reuters'a konuşan her iki platformdan da sosyal medya platformu yetkilileri raporu, "özür dilediklerini" ve "sorunun çözüldüğünü ve içeriğin eski haline getirildiğini" söyledi.

Instagram açıklamasında "Bunun olduğu için çok üzgünüz. Özellikle bunun Kolombiya, Doğu Kudüs ve yerli topluluklar hakkında seslerinin ve hikayelerinin kasıtlı olarak bastırılması olduğunu hissedenler içinden özür dileriz - bu bizim niyetimiz değildi" dedi.

Ancak sosyal medya kullanıcılar hâlâ söz konusu sansüre maruz kaldıklarını dile getiriyor.