Gazze'de İsrail saldırılarında ölü sayısı 26'ya çıktı: İsrail ek birlikler hazırlıyor

Şimdiye kadar bombardımanda ölen Filistinli sayısı 26'ya yükselirken İsrail işgal güçlerine takviye için 5 bin yedek askeri seferber etti.

Haber Merkezi

İsrail'in "Hamas ve İslami Cihad tesisleri" olduğunu iddia ettiği sivil bölgelere saldırısı devam ediyor bir dizi hava saldırısı düzenledi. İsrail'in kanlı saldırıları sonucunda öldürülen Filistinli sayısı 26'ya çıkarkarken ölenlerin arasına çocukların da olduğu aktarıldı.

İsrail mahkemesinin Yahudi yerleşimcilere yer açılması adına Kudüs'ten Filistinli ailelerin zorla tahliye edilmesine karar vermesinin ve İsrail polisinin Kudüs'te Filistinlilere saldırmasının ardınan Hamas bir dizi roket yollamış, İsrail'se Gazze'de sivil noktalara yönelik bir ağır bir saldırı başlatmıştı.

İsrail Cumhurbaşkanı'ndan açıklama söyledi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin bir basın brifingi sırasında AB üye devletlerinin büyükelçilerine ülkesinin "Filistin'den gelen şiddet" olarak nitelendirdiği şeye müsamaha göstermeyeceğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Pazartesi günü, uluslararası toplumu Gazze Şeridi'nden başlatılan roket saldırısna karşı İsrail'in öz hakkını desteklemeye çağıran bir bildiri yayınladı.

Basın bürosunun aktardığına göre Rivlin, "Din ve ibadet özgürlüğünü her zaman koruyup muhafaza edeceğiz, ancak tüm Kudüslilerin - Yahudiler, Hıristiyanlar ve Müslümanlar - güvenliğini tehdit eden şiddet ve bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.

Öte yandan İslami Cihad, Salı günü üç üst düzey komutanın İsrail'in dış bölgeye yaptığı füze saldırısında öldüğünü doğruladı. Filistinli grup, suikasta kurban giden üç üyesinin silahlı kanadı Kudüs Tugayları'nın liderleri olduğunu söyledi.

Bibi'den sivil yerleşimlere saldırıyı arttırma sinyali

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ysa bir video açıklamasında, "Durum değerlendirmesi sonucunda, hem saldırıların gücünün hem de saldırıların sıklığının artırılacağına karar verildi" diyerek.

İsrail 2 ölü bildirdi

İsrail Dışişleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada, Hamas'ın attığ füzeleren kaynaklı Aşkelon şehrinde en az iki kişinin öldüğünü söyledi.

Bakanlık Telegram kanalında, "Aşkelon'da bir konut binasına yapılan terörist roket saldırısı sonucunda iki İsrailli sivil öldürüldü" dedi.

İsrail işgal ordusuna 5 bin kişilik taviye yapıyor

Günün erken saatlerinde İsrail Savunma Bakanı Benni Gantz, İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde büyük çaplı bir saldırıya hazırlanırken 5.000 yedek askerin seferber edilmesi kararını onayladı.

İsrail bombardımandında 9 çocuk öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kidra Salı günü basına verdiği demeçte İsrail bombaları tarafından öldürülenlarin sayısının 26'ya yükseldiğini, kurbanlar arasında 9 çocuk ve bir kadının da yer aldığını söyledi.

El Kidra, en az  122 kişinin de yaralandığını ekledi.

12 katlı apartman yerle bir oldu

İsrail'in sivil yerleşimleri hedef aldığı saldırısında 12 katlı "Hanadi Kulesi" adlı apartman yerle bir oldu. İsrail bombalarının hedefi olan apartmanda yerel basının aktardığına göre 80 hane bulunuyordu.


 

Apartmanın saldırıdan önceki ve sonraki görüntüleri