Hamas'ın roket saldırısı sonrası İsrail Gazze'yi bombaladı

Hamas Batı Kudüs ve Beyt Şems'e yönelik roket saldırıları düzenledi. İsrail parlamentosu boşaltıldı. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında 9 kişi yaşamını yitirdi.

Dış Haberler

İsrail güvenlik güçlerinin Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Gazze'den Batı Kudüs ve Beyt Şems'e roket saldırıları düzenlendi.

Saldırıların sorumluluğunu Hamas üstlendi.

İsrail Parlamentosu Knesset tahliye edilirken milletvekilleri sığınaklara götürüldü. 

"Kudüs günü" nedeniyle düzenlenen "Yahudi bayrak yürüyüşü" de sonlandırıldı.

İsrail ordusu Kudüs'e en az 7 roketin atıldığını doğrularken roketlerden birinin hava savunma sistemlerince engellendiğini, birininse kentin dış mahallelerinde bir eve düştüğünü ve maddi hasara yol açtığını açıkladı. Saldırılarda Sderot kentinde bir kişinin şarapnel parçasıyla yaralandığı kaydedildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubyede yaptığı yazılı açıklamada roket saldırılarını üstlenerek "Bu, düşmana verdiğimiz bir mesajdır. İyice anlamalıdır ki, geri çekilirse geri çekiliriz; ileri giderse ileri gideriz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Gazze'den İsrail'e bir tank savar mermisi atıldığı belirtildi. Bir kişinin hafif yaralandığı bu saldırıyı ise İslami Cihad üstlendi.

İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı: 3'ü çocuk 9 kişi yaşamını yitirdi

Filistin medyası, Hamas'ın roket saldırılarına misilleme olarak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda 3 çocuğun öldüğünü duyurdu. İsrail ordusu, roket saldırılarının ardından Gazze sınırına yeni bir yığınak da başlattı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki Beyt Hanun'un doğusunda drone saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 3'ü çocuk 9 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırıda yaralananların da olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu ise Gazze'ye düzenlenen saldırıda 3 Hamas militanının öldüğünü ileri sürdü.

Öncesinde Hamas'ın bir sözcüsü, "Gazze Şeridi'ndeki silahlı hareketlerin ortak komutanlığının İsrail'e Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'dan güvenlik güçlerini 18.00'e dek çekmesi için ültimatom verdiğini" duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze sınırının 50 millik bölgesinde olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

İslami Cihad'in askeri kanat sözcüsü Ebu Hamza, İsrail'in yeni saldırılarına "uygun karşılık" verileceğini duyurdu.

ABD'den açıklama: Endişeliyiz

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "İsrail'deki şiddeti yakından izlemeyi sürdürüyoruz. Son birkaç gündür gördüğümüz şiddetli çatışmalar ve bugünkü gerginliğin tırmanması da dahil olmak üzere duruma dair ciddi endişelerimiz var" dedi.

İsrail ordusu ülkenin güneyinde okulların ve bazıları hariç işyerlerinin yarın kapalı olacağını açıkladı.