İnsani yardım değil hükümetin halkla ilişkiler aygıtları: Menzilcilerin maden sahasında ne işi var?

Erzincan İliç'te gazetecilerin maden sahasına girmesine zorluk çıkarılırken, Menzil'e bağlı Beşir Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı bölgede çadır kurdu.

Haber Merkezi

Erzincan İliç'te siyanürlü altın madeninde yaşanan katliamda halen 9 işçi toprak altında.

Basının bölgeye girmesine zorluk çıkarılırken tarikat ve cemaatler şimdiden maden sahası çevresine yerleşmiş durumda.

BirGün muhabiri Gökay Başcan, X hesabından Menzil'e bağlı Beşir Derneği'nin ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın maden girişinde çadır kurduğunu fotoğraflarıyla paylaştı.

Başcan paylaşımında "Maden sahasının önü. Gazetecilere giriş için zorluk çıkarıyorlar ama Menzil’e bağlı Beşir Derneği ve Türkiye Diyanet Vakfı çadır kurmuş! Menzilcilerin madenin önünde ne işi var?" diye belirtti.

Ülkemizde şirketler daha fazla kâr etsin diye emekçileri vuran her katliamın ardından ortaya çıkan cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflar artık açıkça halkın değil hükümetin yaralarını sarma işlevini üstleniyorlar.

"İnsani yardım" adı altında bölgeye gönderilen cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflar hükümetin halkla ilişkiler ve tanıtım aygıtlarına dönüşmüş durumda.

Ortada bir siyasi bir sorumluluk varken hükümet ve tarikatlar el ele halkın hesap sorma hakkını "kaderciliği" empoze ederek bastırmaya çalışıyorlar.