Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İmamoğlu'na Kuran gösteren kişiye soruşturma: Tehdit ve hakaret suçlarından dosyaları varmış

İmamoğlu mitinginde bir kişi havaya kaldırdığı Kuran'la provokasyon girişiminde bulundu. Valilik "protestocu" hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 16.03.2024 , 22:11 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, bugün Çekmeköy-Sultanbeyli metro hattının 1. etap açılışında konuştu.

Miting sırasında ne dediği duyulamayan bir kişi kürsüdeki İmamoğlu'na seslenerek elinde tuttuğu Kuran'ı salladı. Olaya tepki gösteren kalabalığı sakinleştiren İmamoğlu, "Belli ki aldanmış bir ablamız. Onu da kurtaracağız. Eline Kuran-ı Kerim alıp siyaset yapanları Allah ıslah etsin" dedi.

Çok sayıda soruşturma dosyası var

Mitingin ardından açıklama yapan İstanbul Valiliği, İmamoğlu'na tepki gösteren kişi hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kişinin sabıkalı olduğunun vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Çekmeköy ilçemizde İBB tarafından gerçekleştirilen program sırasında B.K. adlı vatandaşın elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak gerçekleştirdiği protesto olayına ilişkin incelemelerde; B.K. adlı şahsın 'tehdit, hakaret, mala zarar verme, hakkı olmayan yere tecavüz, kişilerin huzur ve sükununu bozma, konut dokunulmazlığı ihlali' suçları kapsamında soruşturma dosyalarının bulunduğu, 2022 yılında Rize L Tipi Ceza İnfaz Kurumunda bir süre tutuklu kaldığı tespit edilmiştir. Yapılan incelemelerde şahsın herhangi bir örgütsel irtibatına rastlanılmamış olup, konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır."

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.