Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

İmamoğlu ve Yavaş'tan açıklama: 'Muhalefetin tarihindeki en yüksek oyu aldığını görüyoruz'

Oy sayımına ilişkin açıklamada bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, 'Sayın Genel Başkanımızın oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan'ın yüzde 45 civarında' dedi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.05.2023 , 22:48 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, oy sayımına ilişkin açıklamada bulundu.

İmamoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

  • Süreci an be an takip ediyoruz. Yaklaşık 10 milyon henüz sayılmamış durumda ve bu yüzde 20 demek.
  • Milim milim aşağı iniyor. Gösterdikleri çaba nasıl bir çaba hayretle izliyoruz. Bitkisel bir kurum yok arkadasında insanlar var. Aldanmayın. 
  • 60 küsürle başladılar. Sabahtan beri istatistikten arkadaşlarım var. Örgütten arkadaşlarımız var çalışıyoruz. Bütün bir bariyerleri düşecek. Eski seçimleri hatırlayalım bu senaryoyu yaşadık. 
  • Çıkıp seçimi kazandık demelerine şaşırmayın inanmayın. Bizi izleyin. Sayın Erdoğan'a oy verenler de bizi izlesin. Açılmayan sandıklarda Millet İttifakı ve Kılıçdaroğlu'nun oylarının yükseleceği bize gösteriyor.
  • Elimizdeki bir başka veri okuldaki ıslak imzalı tutanaklar.  
  • Muhalefetin tarihindeki en yüksek oyu aldığını görüyoruz.
  • Sayın Genel Başkanımızın oyu yüzde 49, Sayın Erdoğan'ın yüzde 45 civarında.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.